Bursa Mimar ve Mühendis İş Adamları Derneği (BUMİAD) temsilcisi Sami Başaran, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Uzay ve Havacılık Kümesi ile Kompozit Kümesi temsilcisi Semih Uslu, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilcisi Hüseyin Cahit Akıncı, Girişimciliği Geliştirme ve Destekleme Derneğinin koordinesinde Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celallettin Kesikbaş’ı ziyaret etti.

Ardından ESO bünyesinde açılan fuarı ziyaret ederek işadamları, yatırımcılarla görüşerek yatırımlarla ilgili karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu. ESO’ da gerçekleşen toplantıda Bursalı iş adamları Eskişehir Sanayi Bölgesi hakkında ESO Başkanı Kesikbaş’tan bilgi aldı. Karşılıklı bilgi alışverişinden sonra Bursa heyeti ESO fuar alanını ziyaret etti. Fuarda yer alan firma temsilcileri ile görüşerek bilgi alışverişinde bulundu. Fuardaki bazı firmalar ile ön anlaşmalar yapan Bursalı işadamları Eskişehir ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ESO Başkanı Kesikbaş,  her zaman her türlü karşılıklı çalışma için yardımlaşmaya açık olduklarını belirtti. ESO Başkanı Kesikbaş, ‘Eskişehir ve Bursa arasında bu tür etkinlerin artırılması gerekli, bizim sloganımız Yunus Emre’nin de dediği gibi “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım” birbirimizi daha yakından tanımalı ve aramızdaki ticaret hacmini genişletmeliyiz ve bu sayede yerli ve milli üretime desteğimizi artırmalıyız’ dedi.

Bursalı işadamları ziyaretten memnun olarak ayrıldıklarını bir sonraki ziyaretlerini ise Girişimcilik Derneği koordinesinde firma bazında gerçekleştirmek istediklerini vurguladı.  Bursalı işadamları Bursa ve Eskişehir arasındaki ticaret hacmini arttırmak istediklerini ve bu konuda organizasyon gerçekleştirilmesini Girişimcilik Derneği Başkanı Altaş’tan rica etti. Bursalı işadamları organizasyona öncülük ederek koordine eden Girişimcilik Derneği Başkanı Fatih Altaş’a teşekkür etti.

Girişimcilik Derneği Başkanı Altaş da, ‘Dernek olarak amacımız girişimciliği teşvik ederek Türkiye Cumhuriyetinde ekonomik gelişmeyi desteklemek ve girişimcilik faaliyetlerinin geliştirilmesi ve desteklenmesini sağlamaktır. Bu amacımıza ulaşmak için Türkiye’de faaliyet gösteren firmaları bir araya getirmek, tanıştırmak ve ortak iş yapmayı sağlamak vizyonumuz çerçevesinde ilk etkinliğimizi düzenledik. Bu etkinliğimiz esnasında Bursalı işadamlarımız Eskişehir’de bazı firmaların yurtdışından ithal ettiği birtakım ürünlerin kendileri tarafından üretilebileceğini belirterek bu konu ile ilgili firmalar arasında bir ön görüşme yaptılar önümüzdeki günlerde ithal edilen bu ürünlerin yerli olarak ülkemizde üretildiğini ve kullanıldığını dahası yurt dışına ihraç edildiğini duymak bizleri daha da memnun edecektir. Yerli ve Milli üretimi desteklemek adına yaptığımız bu türdeki organizasyonlarda böylesi güzel anlaşmaların sağlanması bizleri memnun etmektedir’ şeklinde konuştu.

BUMİAD temsilcisi Başaran ise Türkiye’de kolektif çalışma biçiminin benimsenmesi gerektiğine vurgu yaparak ‘birlikte çalışmalı ve kolektif hareket etmeliyiz’ diyerek kolektif çalışmanın önemine dikkat çekti.

                                                                                                                                                                                         

Editör: TE Bilişim