Ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticilere Kırsal Kalkınma Projeleri ile katkı veren Büyükşehir Belediyesi’nden bir destek de küçükbaş hayvan yetiştiricilerine sağlanıyor. Alpu ve Seyitgazi Belediyeleri ile imzalanan protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin 500 küçükbaş hayvan alarak başlattığı destek projesi doğan yavrularla yaklaşık iki kat büyüdü.

Kırsal Kalkınma Projeleri ile Türkiye’de birçok yerel yönetime örnek olan küçükbaş hayvan yetiştiriciliği için harekete geçen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Seyitgazi ve Alpu’ya verilen 500 merinos koyununun sayısının, doğan 487 kuzuyla 8 ayda yaklaşık iki katına çıktığını açıkladı.

Seyitgazi ve Alpu Belediyeleri ile imzalanan protokol gereği, ilçe belediyelerinin arazilerine ağıl yapımını geçtiğimiz yıl tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, doğan kuzular sayesinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşa daha da çok destek olabilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından veterinerlik hizmetinin de sağlandığı koyunların nüfusu yeni doğan yavrularla 987 oldu. Gebe olan koyunların doğumlarının devem ettiğini belirten Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, gerekli sayıya ulaşıldığında hayvancılık yapan vatandaşlara hibe desteklerinin başlayacağını açıkladılar.

Editör: TE Bilişim