‘KOBİ’lere Girişimcilere sağlanan Destekler ve Finansal Olanaklar’ konulu panel Eskişehir Serbest Muhasebeci, Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda gerçekleşti.

TOSYÖV, KOSGEB, KGF, Eskişehir Sanayi Odası, ESMMMO tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinliğe katılım da yoğun oldu. Toplantı Eskişehir SMMMO Başkanı Neşet Ersoy, TOSYÖV Başkanı Nezih Kuleyin, KGF A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Şeyda Yavuz, Denizbank  KOBİ Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Murat Kulaksız, KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın açılış konuşmaları ile başladı.

Yoğurdu üfleyerek yiyiyoruz                                                                                                                     

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, gerçekleştirdiği konuşmada, odaları olarak eğitimlere ağırlık verdiklerini belirtti.

Ağızlarının yandığını, maalesef yoğurdu üfleyerek yediklerini kaydeden Kesikbaş,

“Sıkıntı yaşanıyor. İhracat yapanlar da sıkıntı yok. Doğru analiz şart. İhracata ağırlık vermeliyiz. Kapital nakit sıkıntı var. Batan şirketler bundan dolayı batıyor. Nakit sıkıntısı yüzünden. Eskişehir’in ihracatında  iyi gidiyoruz ancak ama paraya çok ihtiyaç var” diye konuştu.

Sahadayız

KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ,  sahada çok çalıştıklarını söyledi.

Hedeflerini 400 bin tuttuklarını ancak bu rakamı 3 milyon 400’e çıkardıklarını kaydeden Akdağ,

“Kobilere hizmet önceliğimiz. 2009 KOSGEB için önemli bir yıl oldu. İmalat sektörü KOSGEB için çok daha farklı konumda olacak. Sürekli sahadayız. Son derece başarılı projelere imza attık” dedi.

Teknoloji odaklı destek programıyla hareket ettiklerini kaydeden Akdağ,

“ARGE çalışmalarını endüstriye yatırıma çevirmeliyiz. Daha fazla ihracata katkı sağlamalıyız. Tüm kesimleri hedef alan bir program başlatacağız. Bazı sıkıntılar var ama aşacağız. İşletmeler için destek programına ihtiyaç var. Bunu hazırladık. Çok da nitelikli projeler aldık” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından panel konuşmacılarla devam etti.

Toplantıya AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ile davetliler de katıldı.

Editör: TE Bilişim