İhracata dayalı yerel ekonomik politikaların oluşturulması gerektiğini vurgulayan TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz “İsraf ve müsriflikten bir an evvel kurtulmalıyız. Üretime dayalı üretimde de yerli ve kaliteli üretim ve yerli tüketim modelini uygulamamız lazım. Bizim sloganımız zaten yerli ve kaliteli üretelim yerli tüketelim” dedi.

Engiz , 2018 yılını ve 2019 yılı değerlendirmesinde şunları dile getirdi. “Türkiye süreç içerisinde hemen tedbirler almaya bu tedbirler ile beraber zaten alt yapısı sağlam ekonomik yapı içerisinde plan Türkiye ekonomisi gerekli tedbirleri alarak yoluna devam etmeye başladı. Biz TÜMSİAD olarak bu süreç içerisinde üyelerimizle olan istişarelerimizde bilgilendirmeler ve kendi ekonomik tedbirleri almanın, yeni ekonomik politikaları belirlemenin yol haritasını çizerek yolumuza devam ediyoruz.Devletimizin aldığı tedbirler ve desteklerle iş dünyası canlı ve diri tutulmaya çalışıldı. İş dünyasıda bu reflekse cevap vererek bünyesine yeni dizayn ve düzen içerisinde var olma gayreti gösterdi.

YERLİ ÜRETİM-YERLİ TÜKETİM MODELİNİ UYGULAMALIYIZ
Ekonomik saldırılara karşı koymak için güçlü olmak gerektiğini vurgulayan Engiz sözlerini şöyle sürdürdü. Biz devletin verdiği destekleri en iyi şekilde değerlendirip bu konuda üyelerimizin yetişmesini sağlayıp üreten olma yolunda çaba sarf etmeliyiz. İşadamlarının ihtiyacı doğru okuyup doğru hamleler yapması gerek. Bu hamleleri yaparken de israfdan , gereksiz zaman ve enerji harcamalarından kaçınılmalı. Her adımımızı doğru atmalı doğru planlamalar yapmalı ve sektörün ihtiyacı olan üretime nokta atışı yapmalıyız. Arz talep noktasını, ihtiyaç noktasını belirlemeli yurt içi ve dışı ticari pazarı doğru okuyup üretim safhalarımızı kanalize olacağımız yolu belirlemeliyiz.
Engiz sözlerini şöyle tamamladı “Eğer istersek doğru bir şekilde refleks gösterirsek bize yeni kazanımlar , yeni yollar açacak fırsatlar yakalayabiliriz.

Editör: TE Bilişim