Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, günümüz bilgi çağı ve toplumu içerisinde Eskişehir'in mutlaka bilişim ve sanayinin merkezi haline getirilmesi gerektiğini belirterek, “Eskişehir bilişim ve sanayi sektöründe potansiyel sahibi. Bu potansiyeli hem açığa çıkartmamız hem de geliştirmemiz gerekiyor. İlk adımlardan biri mesleki eğitimden geçiyor” dedi.  


ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, Meclis Başkanı Süha Özbay ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u makamında ziyaret etti. Görüşmede konuşan Kesikbaş, “Eskişehir’i bilişim ve sanayi merkezi haline getirmek istiyoruz. İlk adım da yetişmiş insan kaynağına sahip olmak. Bu noktada gençlerimize meslek edinmenin önemini anlatmamız gerekiyor. Bugün tornadır, CNC'dir, frezedir bütün makinaların operatörü olmak, kod yazabilmek, robot çalıştırabilmek, bunları programlayabilmek çok değerli. İşte bunun için kollarımızı sıvadık ve neredeyse bütün mesaimizi buna harcıyoruz” dedi. 


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ziyaretlerinden dolayı ESO Yönetim Kuruluna teşekkür ederek, başarı dileklerini iletti.
Belediye olarak ESO ile işbirliği yapmak ve ortak projeler gerçekleştirmek istediklerini belirten Kurt, “Odalarımızın kentle bütünleşmesi çok önemli, bu nokta da yapacağımız ortak çalışmalar buna zemin hazırlayacaktır. Mesleki eğitim konusunda yaptığınız çalışmalar da dikkat çekici. Şehrimizin gençlerinin buna ihtiyacı var” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim