Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Zeydan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun girişimleri sonucu başlatılan 2019 istihdam seferberliği konusunda bilgi verdi.

Başkan Zeydan, İstidam seferberliği kapsamında sağlanacak teşvikleri açıkladı. Borsa üyelerine de istihdam seferberliğine katılım çağrısında bulunan Zeydan, "Tüm üyelerimizi teşviklerden yararlanarak hem işletmelerinin hem de ekonomik kalkınmanın geleceğine katkı sunmaya davet ediyorum" dedi. Zeydan, İstihdam Seferberliği 2019 programının önemli bir fırsat olduğunu ve bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Devletin, program kapsamında 30 Nisan'a kadar ilave istihdam yapan şirketlere, her bir çalışan için 3 ay boyunca prim, vergi ve ücret desteği vereceğini belirten Zeydan şunları söyledi:

“ İzleyen 9 ayda da prim ve vergiler devlet tarafından ödenecek. Kısa Çalışma Yönetmeliği uyarınca, ekonomik sebeple çalışma sürelerini azaltan ya da durduran iş yerlerinde 3 ay boyunca, azaltılan süreye ilişkin çalışan ücreti İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak.  SGK primlerini düzenli ödeyen işverenlere 5 puanlık destek devamlı hale gelecek. İşbaşı Eğitim Programlarında katılımcıların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalıkları primleri devlet tarafından karşılanacak. 2-5 yaş arası çocuğu olan imalat sanayide işbaşı eğitim programına katılan kadınlara ilave olarak aylık 400 TL çocuk bakım desteği verilecek. Ülkemizin geleceği için daha çok üretmek, daha çok istihdam yaratmalıyız.”

Editör: TE Bilişim