Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen “24. Türkiye-Japonya İş Konseyi Ortak Toplantıları” kapsamında, Japon işadamları Eskişehir’e geldi.

Ülkemizde bulunan ve Türkiye’nin Japonya-Tokyo Büyükelçisi Doç. Dr. Murat Mercan’ın girişimleri ile TEI ve Alp Havacılıkta temas ve incelemelerde bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Japon iş adamları, Alp Havacılığı ziyaret ederek, fabrika sahasında incelemelerde bulundu.

Ziyaret programına; Vali Özdemir Çakacak, Türkiye’nin Japonya-Tokyo Büyükelçisi Doç. Dr. Murat Mercan, Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima ve Japon iş adamları katıldı. Heyetin karşılanmasından sonra Alp Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Alpata, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Japon heyetini Eskişehir’de ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Vali Çakacak, Türkiye ve Japonya arasında geçmişe dayanan çok güçlü ve köklü dostluk bağları olduğunu söyledi.

Geçmişten günümüze kadar uzanan bu bağların her alanda yükselen bir ivmeyle devam ettiğini belirten Vali Çakacak, “Gerçekleştirilen bu ziyaretle iki ülke arasında var olan işbirliğinin daha ilerilere taşınacağına inanıyorum. Aramızda yaşadığımız bu dostlukların çok güzel ekonomik işbirlikleri getireceğini düşünüyorum” diye konuştu.

İki ülke arasındaki iyi ilişkilere de değinen Vali Çakacak, gerçekleştirilen ziyaretin verimli geçmesi temennisinde bulunarak, Japon heyetine “Eskişehir’e hoş geldiniz” dedi.

Türkiye’nin Japonya-Tokyo Büyükelçisi Doç.Dr. Murat Mercan da, Japon heyeti hem Türkiye’de hem de Eskişehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Japonya'nın Türkiye Büyükelçisi Akio Miyajima ise, Türk insanının çok misafirperver olduğuna dikkat çekti.

Konuşmalardan sonra Japon heyetinde bulunan delegasyon üyeleri kendilerini tanıttı. Alp Havacılıkla ilgili sunumun ardından heyet fabrika sahasını gezerek, çalışmalar hakkında Alp Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Alpata’dan bilgi aldı.

Editör: TE Bilişim