Tepebaşı Belediyesi, hayata geçirdiği proje ve uygulamalar ile üretici kadın emeğinin değer bulmasını sağlıyor. Hanımeli Sokak ve Kadın Üretici Ürün Satış Noktası da katılımcı kadınların el emeklerini kazanca dönüştürüyor.

Tepebaşı Belediyesi, yerel üretime ve kadınlara verilen destekler kapsamında uygulamaya koyduğu Hanımeli Sokak ve Kadın Üretici Ürün Satış Noktası ile üretici kadınlara katkı sağlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda haftanın 7 günü hizmet veren Hanımeli Sokak ve haftada 2 gün kurulan Kadın Üretici Ürün Satış Noktası da üretici kadınların emekleri ile ürettikleri ürünlerini kazanca çevirmelerine olanak sağlıyor. Hanımeli Sokak, el işi ürünleri ve ekolojik gıdaları haftanın 7 günü vatandaşlar ile buluşturuyor.

Haftanın her günü farklı bir konsept Hanımeli Sokak'ta Eskişehirlilerin beğenisine sunuluyor. Pazartesi - Bireysel (El Sanatları), Salı - Tepebaşı Belediyesi Belde Evleri (El Ürünleri Sergisi), Çarşamba - MAYA Derneği (El Ürünleri Sergisi), Perşembe - Esked-Der (El Ürünleri Sergisi), Cuma - Esked-Der (El Ürünleri Sergisi) ve yöresel ürünler, Cumartesi - Bireyseller Sanatçılar (Sanat Atölyeleri, Ressamlar ve Antika Ürünler) ve Pazar - Ekolojik Pazar stantları ve örgü, takı, keçe, makrome, bez çanta ve aksesuar üreticisi bireysel katılımcılar Hanımeli Sokak’ta Eskişehirlileri bekliyor. Hanımeli Sokak'ta satış yapan kadınlar da stantlardan alışveriş yapan vatandaşlar da hizmetten memnun olduklarını belirterek Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'a teşekkür ediyor.

Eskişehirlilerin yanı sıra kentimize misafir olarak gelen vatandaşların da sıklıkla ziyaret ettiği mekanlardan biri haline gelen Hanımeli Sokak, İsmet İnönü Caddesi'nde, Kanatlı AVM arkasında bulunuyor ve Pazar günleri 10.00-22.00, diğer günler ise 10.00- 19.00 saatleri arasında misafirlerini ağırlıyor.

ÜRETEN ELLER DE ÇOK SEVİLDİ

            Tepebaşı Belediyesi’nin üretici kadınlara destek olmak amacı ile hayata geçirdiği bir diğer proje olan Kadın Üretici Ürün Satış Noktası da Eskişehirlilerin beğenisini topluyor.

Temmuz ayında hizmete sunulan Kadın Üretici Ürün Satış Noktası, her Cumartesi günü Batıkent Belde Evi bahçesinde vatandaşlardan yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Öte yandan vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda, kadınların el emeği ürünleri Perşembe günleri de Özdilek Kültür Merkezi’nde Eskişehirliler ile buluşuyor. Perşembe ve Cumartesi günleri kırsal mahallelerden üretici kadınların el emeği ile ürettikleri hamur işi, salça, turşu, reçel, kurutulmuş sebzeler, makarna, mantı, tarhana, tatlı, ev yemekleri, meyve, sebze, el işi, çeyizlik ve örgü gibi ürünler vatandaşlardan beğeni toplarken; Tepebaşı Belediyesi tarafından üreticilere ücretsiz tezgah, çadır gibi imkanların sağlandığı uygulama; haftada iki gün gerçekleştirilmiş oluyor.

Kadın Üretici Satış Noktası ile kırsal mahallelerden üretici kadınların el emeği ve doğal ürünleri; Perşembe günleri Özdilek Sanat Merkezi’nde (Hoşnudiye Mahallesi Tunç Sokak No:9) ve Cumartesi günleri de Batıkent Belde Evi bahçesinde (Batıkent Mahallesi Gerekli Sokak No:1) Eskişehirlilerin beğenisine sunuluyor.

Kadın Üretici Satış Noktası’nda yer alan üretici kadınların yanı sıra alışveriş yapan vatandaşlar da kadınlara ve üreticilere sağladığı desteklerden dolayı Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’a teşekkürlerini iletiyor.

Editör: TE Bilişim