Kadın Girişimci Kooperatifleri Ticaret Bakanlığı'nın Türkiye Kooperatifler Fuarı'na katılıyor.

Ticaret Bakanlığı'nın bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türkiye Kooperatifler Fuarı "Küresel Ekonomiye Kooperatif Etkisi" teması ile 5-8 Aralık 2019 tarihlerinde ATO Conresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde ziyaretçilerle buluşacak.

Türkiye'deki kooperatif ürünlerini yerel ve küresel ticaret ağına dahil etme misyonuyla düzenlenen Türkiye Kooperatifler Fuarı'nın sloganı "Birlikte Üretim Birlikte Büyüme".

Katılımın oldukça yüksek olacağı Fuar'da çeşitli illerden 160'tan fazla başarılı kooperatif ve kooperatif üst kuruluşu ürünlerini ve hizmetlerini tanıtacak.

Eskişehir'den fura Her Ev Bir Atölye Kooperatifi, İnönü Hünerli Ev Kadın Girişimi Kooperatifi ile Odunpazarı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi katılacak.

Fuar boyunca kooperatifler ihracat süreçleri ve destekleri, dijital gelişler,e-ticaret ile ilgili konularda eğitimler verilecek. İlham verici başarılı kooperatif hikayelerinin ve yurtdışından gelen kooperatiflerin tecrübelerinin aktarılacağı panel ve eğitimler de düzenlenecek.

Cam, gümüş işleme, keçe sanatı, ebru sanatı ve kaligrafi gibi 'kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri de devam ettiren kooperatiflerde ürünlerini sergileyecek.

Fuarda, çocuklarda ve gençlerde kooperatif bilincini geliştirecek etkinliklere de yer veriliyor.

Editör: TE Bilişim