AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, 4 Nisan’da gerçekleşen seçimle göreve gelen Eskişehir Sanayi Odası Başkanı (ESO) Celalettin Kesikbaş ve yönetim kurulunu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Zizyaret sırasında Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, geçen hafta Karacan'ı ziyaret ettiklerini söyleyerek Eskişehir sanayinin 18 yıllık sorununu çözdüğünü belirtti. Böylece ESO ve EOSB arasındaki hisse sorunu da çözülmüş oldu.

Odada gerçekleşen ziyarete ilişkin konuşan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Eskişehir Sanayi odası olarak Sayın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan’ı burada ağırlamaktan çok mutluyuz. Bu dönem içerisinde gerek Eskişehir sanayisi gerekse Eskişehir sanayicisi açısından özellikle son 3 gündür Harun Beyin çok katkıları oldu. Ve Şunu çok net gördük ki Eskişehir sanayisi Ankara’da bakanlıklar nezdinde gerçekten güzel bir şekilde temsil edilebilir. Temsil edilebiliyormuş bu anlamda bize çok büyük destekler veriyor. Kendisinin ziyareti bizi onurlandırdı. Sanayici ile birlikte işbirliği içerisinde olması bizim çok mutluluk ve umut verici. Kendisine çok teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonra hep birlikte güzel işlere imza atacağız. Eskişehir için hayırlı olmasını temenni ediyorum ama Bu işin samimi kısmı olarak Harun Karacan olarak da teşekkür etmek size. Gerçekten bu son 3 gün içerisinde Eskişehir’de 18 yıldır çözülemeyen bir problemi kendisinin desteğiyle de çözmüş olduk. Umarım bundan sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gerekse devletimiz gerekse hükümetimizle ilgili ilişkilerimizde her zaman yanımızda olduğunu hissetmek bizim için önemli ve güven verici. Bizde bundan sonra projelerimizde kendisinden bu desteği alacağımıza inancımız tam. Eskişehir sanayisini hep birlikte ileri noktalara taşıyacağız" diye konuştu. 

DOĞRUNUN YANINDAYIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, sanayinin önündeki engelleri kaldırmak adına her zaman göreve hazır olduklarını aktararak,  “Eskişehir için çok önemli bir kuruluş olan sanayi odamızı ziyaret ettik. Eskişehir’imizin en önemli noktalarından Eskişehir’imizin ismini Türkiye’de ve dünyada duyurabilecek bir sanayi kuruluşumuz mevcut. Sanayide Türkiye çapında marka olan hem dünya çapında marka olan kuruluşlarımız mevcut.  Seçilen yeni arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah sanayicimizin daha çok gelişmesi iyi m noktalarda olabilmesi Türkiye ekonomisinde hem ihracat yönünden hem de kalkınma yönünde yeni modeller geliştirebileceğine yürekten inanıyorum. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum bize düşen görev sanayicimizin önündeki engelleri kaldırmaktır. Sanayi, ticaret ve komisyon vekiliyken de bunun için uğraştım.  Zaten camiaya yabancı değiliz. Bundan sonra hem hükümet kanadında hem parti kanadında bize düşen her görevde bize atılan bir adımda biz 5 adım 10 atım koşarız. Bizim yapmamız gereken sanayicinin önünü açmak. Sanayimizin önündeki engelleri kaldırmak. Sorunlara çare bulmak için buradayız. Tüm kalkınma yerelde başlamış genele gitmiş. Bu da Eskişehir Sanayi Odasıdır. Sanayici için Eskişehir için ne yapmamız gerekiyorsa yapmaya hazırız. Doğrunun her zaman yanındayız yanlışın ise her zaman karşısındayız. Hangi makamda mevkide olursa olsun”   dedi.  

ÜLKE DAHA HIZLI HAREKET EDECEK

Alınan seçim kararı hakkında konuşan Karacan, “Türkiye seçim sürecine girdi. Türkiye’nin Suriye’de gelişmeler ve başkanlık sistemi ile daha da entegre olabilmesi için iki lider anlaşarak 24 Haziran’da erken seçim kararı aldılar. Ülkenin daha da hızlı hareket edebilmesi ekonomik ve ticareti olarak güçlenebilmesi böyle bir seçime gerek olduğuna karar verildi.  Sanayicinin istikrara ihtiyacı var.  Şimdiye kadar bu konu üzerine gittik. 24 Haziran’dan sonra güçlü bir başkanlık sistemi ile 2023 ve 2053’e gidecek. Yol haritasını çizecek” şeklinde konuştu.

MADDİ VE MANEVİ KÜLFETTEN KURTULDUK

18 yıldır çözülemeyen sorun hakkındaki soruya yanıt veren Başkan Kesikbaş, “Doğalgaz çevrim santrali ile ilgili bir durumdu. Bundan önceki yönetimdeki arkadaşlarımız ESOB ve ESO’ya devri ile ilgili mahkemelik durumdaydılar. Bu konu bakanlık nezdinde uzlaşı ile çözüldü. Maddi ve manevi külfetinden kurtuldu Eskişehir. Ciddi paralar konuşuluyordu çok güzel şekilde sayın bakanımızın nezdinde bir uzlaşı ile çözüldü. Mührü aldığımız gün tebligat gelmişti. Güzel bir şekilde çözümlendi" ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim