Portföy yönetimi ve reel sektör buluşmaları ESO’da gerçekleşti.

Finans ve para piyasalarının, bankaların portföy yönetici genel müdürleri, ESO’da genç sanayicilerle bir araya geldi.  Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Sanayi odası olarak bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Güncel durumun anlatılması, anlaşılması, kurgulanması ve tartışılması için öncü toplantılar. Eskişehir sanayisi reel ekonomiyi temsil ettiği için but tip toplantıların eminim ki çok faydasını görüyor olacağız” dedi.

BİZ BİR DİJİTAL GÖÇÜZ

Dijitalleşmenin önemine dikkat çeken Kesikbaş, “Eskişehir Sanayi Odası bu yıl 50’inci kuruluş yılında. Bu yüzden ayrı bir önemi var. 50’inci olması sebebiyle bizim de sanayi odası olarak değişime, dönüşüme ve yeniçağın gerekliliğine bir şekilde sanayi odamızı adapte etmemiz gerekiyor. Hepimiz dijital dönüşümü konuşuyoruz. Değişen dünyayı konuşuyoruz. Bu tip dönüşümlerin artık kaçınılmaz olduğunun farkındayız. Bizler dijital göçüz. Son birkaç aydır aslında ne kadar boş yaptığımızın farkına vardım. Çünkü Z kuşağı dediğimiz, internetin içinde doğan bir kuşak var. Bu kuşak 5-6 sene sonra üniversitelerini bitirmiş olacak, meslek sahibi olacak, evlenecek, iş sahibi olacak büyün hayat maalesef onların elinde. Biz bir dijital göçüz ve dijitalleşiyoruz. Bu anlamda yeni kurumlar gerekiyor. Yeni vizyonlar katmak gerekiyor. Ve o çöplüğün içerisine girmeden o dünyanın içerisine adapte etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

YENİ DÜNYAYA AYAK UYDURALIM

Başkan Kesikbaş, yeni dünyaya ayak uydurmaları gerektiğini aktararak, “Zor günler bizi bekliyor. Zor günler finansal anlamda olur olmaz bunu tartışmıyorum. İşin vizyon kısmından bahsediyorum. Şirketlerimizi ve beyinlerimizi mutlaka açıp yeni dünyaya, yeni değişime ayak uydurmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.  Daha sonra söz alan Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanı Mustafa Selim Yazıcı dernek hakkında bilgi verdi. Portföy yönetimi ve reel sektör buluşmalarında yapmış oldukları oyunla Apple'dan ödül alan genç girişimler Özgür Taşkın  ve Ferhat Aydoğan’a Başkan Kesikbaş plaket takdim etti.

Konuşmaların ardından panele geçildi.

 

Editör: TE Bilişim