İşten çıkarılan işçiler Sarıcakaya yolu üzerinde bulunan araç muayene istasyonu önünde eylem yaparak alınan karara tepki gösterdiler.  Nakliyat-İş Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan TÜVTÜRK işçilerine destek vermek adına Eskişehir'e geldi.   TÜVTÜRK önünde bir açıklama yapan Nakliyat-İş Genel Başkan Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “İşçi düşmanlığını, sendika düşmanlığını protesto etmek amacında buradayız. Daha önce işine son verilen 12 arkadaşımız tekrar işlerine geri dönmüşlerdi. Ancak sendikal örgütlüğü hazmedemeyen işveren geçtiğimiz günlerde sendikamızın başlatmış olduğu örgütlülüğe karşı saldırı başlatmıştır. Masumane bir şekilde tazminatını isteyenlerin tazminatını vereyim demiştir. Daha sonra keyfi olarak bir arkadaşımızı hiçbir gerekçe yokken ya Sivrihisar’a gidersin ya da işten çıkartırım diye tehdit etmiştir. Sendikadan istifaya zorlamıştır. Tamamen keyfi, tamamen hukuksuz şekilde sürgünü kabul etmeyen arkadaşımızı ve ona sahip çıkan önce 4 arkadaşımızı sonra ise toplamda 15 kişiyi işten çıkartmıştır” dedi.

Başkan Küçükosmanoğlu Reysaş’a sert tepki göstererek, “İsrail siyonizminin Filistin’e yapmadığı düşmanlığı Reysaş işvereni sendika üyesi arkadaşlarımıza yaparak burada sendikamızı tasfiye etmeye çalışmaktadır. Burası dağ başı değil. Buradaki adaletsizliği, buradaki işçi düşmanlığını karşı sendikamız başlatmış olduğu direnişi ve mücadeleyi devam ettirecektir” şeklinde konuştu.

Nakliyat-İş Eskişehir Şube Başkanı Ali Özçelik, ise “TÜVTÜRK Araç İstasyonlarımızda başlatmış olduğumuz sendikal örgütlenme bakanlık tarafından tescil edilmiş yasal çoğunluğumuz yetkiye dönüşmüştür. Bununla ilgili hukuki süreç devam etmektedir. Sendikal örgütlenmemizi hazmedemeyen Reysaş işçi arkadaşlarımıza yaklaşık bir aydır mobbing, baskı uygulamaktadır” ifadesinde bulundu.  Özçelik,  Reysaş’da toplu iş sözleşmesi imzalanıncaya kadar haklı ve onurlu mücadelelerini devam edeceklerini belirtti.  Çıkarılan işçiler adına konuşan Musaffet Oktay, “İşveren bizim sendika gücümüzü yıkmak istemiştir. Hiçbir şekilde kendimizi işverene ezdirmedik.  Yasal yollarla hakkımızı arayarak tekrar işimize geri döneceğiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim