Eskişehir’de konaklayan turistlerin bisiklet kullanabilmesi amacıyla ETO, Tepebaşı Belediyesi ve Corelli Bisiklet işbirliğiyle gerçekleştirilen “Konuk Pedal” projesi için protokol imzalandı. 
Eskişehir turizminin geliştirilmesi, şehre gelen misafirlerin daha keyifli vakit geçirebilmesi için bir proje daha gerçekleşiyor. Eskişehir Ticaret Odası, Tepebaşı Belediyesi ve Corelli Bisiklet’in işbirliğinde yürütülen “Konuk Pedal” projesi hayata geçiyor. Proje kapsamında Eskişehir’de konaklayacak olan turistlerin kullanabilmesi için şehirdeki otellere toplam 70 bisiklet gönderilecek. Corelli Bisiklet tarafından özel olarak tasarlanacak bisikletler, Eskişehir Ticaret Odası’nın desteği ve koordinatörlüğünde otellere ulaştırılacak. Turistlerin kullanacağı bisikletlerin bakım ve onarımı, bisikletlerin konulacağı stantların imalatı Tepebaşı Belediyesi tarafından üstlenilecek. 
Eskişehir turizminin ayrıcalıklı olması için çalışıyoruz
“Konuk Pedal” projesi için 8 Temmuz Pazartesi günü ETO Yunus Emre Toplantı Salonu’nda basın toplantısı ve protokol töreni gerçekleştirildi. Protokol törenine Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Corelli Bisiklet Yönetim Kurulu Başkanı Ali Korkmaz katıldı. Törende konuşan ETO Başkanı Metin Güler, oda olarak Eskişehir’in turizminin gelişmesi için çok sayıda proje yürüttüklerini belirterek, bu kapsamda ETO MÜZE’yi, Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’ni hizmete sunduklarını söyledi. Eskişehir turizminin ayrıcalıklı bir yere gelebilmesi için kongre turizmi noktasında çalışmalarına devam ettiklerini belirten Güler, Eskişehir’e gelen turistlerin şehri tam anlamıyla keşfedebilmeleri ve şehirde keyifli vakit geçirebilmeleri için Konuk Pedal projesini gerçekleştireceklerini kaydetti.  Güler, projeye destek veren Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir’in markası olan Corelli Bisiklet’e de teşekkür etti. 

Eskişehir’in bisiklet hayatı 1940’lara kadar dayanıyor
İmza töreninde konuşan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise akıllı ve çevreci ulaşımın günümüzdeki en etkin parçalarından bir tanesinin de bisiklet kullanımı olduğuna dikkat çekti. Başkan Ataç, “Eskişehir’in bisiklet hayatına baktığımızda 1940’lara kadar dayandığını görüyoruz. Geçmişten günümüze bisiklet, kent hayatımızda Eskişehirliler olarak büyük bir yer tutuyor. Bu doğrultuda kentimizin 3 önemli kuruluşunun bir araya gelerek, Eskişehir’e gelecek olan konuklarımıza bisiklet hizmeti sunacak olması çok önemli. Tepebaşı Belediyesi olarak 2003 yılında eski fabrikalar bölgesini, hizmet sektörüne yönelik şekilde planladık. Sonrasında oteller, restoranlar, eğlence noktaları, alışveriş merkezleri Tepebaşı’nda toplandı. Bugün gelinen noktadan, çok doğru yaptığımızı anlıyoruz. Ayrıca kentimizdeki bisiklet yollarının artırılması ve iyileştirilmesi adına da çalışmalarımız aralıksız şekilde devam ediyor. Eskiden insanlarımızın geçmediği bölge, bugün kentimizin en çok ilgi toplayan yeri haline geldi. Dünyaya baktığımızda bisikletin çevre, sağlık ve ekonomi açısından çok önemli olduğunu görüyoruz. Biz de akıllı ve çevreci ulaşımın günümüzdeki en etkin parçalarından bir tanesinin de bisiklet kullanımı olduğunu biliyoruz ve diliyoruz ki Eskişehir’de de bisiklet kullanımı artar. Otellerimizde 70 bisikletin kullanılacak olması, kentimize yeni ve önemli bir proje olarak sunulacak. Ülkemize örnek olacak bir çalışma olacağını düşünüyorum, Eskişehir’imize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


 

Editör: TE Bilişim