ETO Başkanı Metin Güler, kamu bankalarının hazırladığı kredi paketlerinin konut satışlarına katkı sağlayacağını, tüketicinin alım gücünü artıracağını ve bu sayede ticaretin canlanacağını dile getirdi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, kamu bankalarının hazırladığı dört yeni kredi paketinin ticareti hızlandıracağını dile getirdi. ETO Başkanı Metin Güler, yeni normalleşme adımlarıyla birlikte kamu bankalarının tüketiciye dört kredi paketi birden sunmasının durağan ticareti yeniden canlandıracağını kaydetti. Konut sektöründe 12 ay ödemesiz ve 15 yıla kadar vadeli, 0,64 faizle kredi desteği verilmesinin konut stokunun düşmesine katkı sağlayacağını ve inşaat sektörünü canlandıracağını belirten Güler, taşıt kredisi, sosyal hayatı destek kredisi ve tatil desteği kredisinin de ticarete hareketlilik getireceğini söyledi.

Kamu bankaları bu zor süreçte sorumluluk aldı

Kamu bankalarının verdiği desteğin önemine dikkat çeken  Güler, “Kamu bankalarımız salgın sonrasında ekonomiye hareketlilik getirmek ve iç ticareti canlandırmak için bu zor zamanda yine sorumluluk aldı. Bu kapsamda vatandaşlarımız için dört yeni kredi paketi hazırlandı. 12 ay ödemesiz, 15 vade seçeneği ve aylık yüzde 0,64 faizli konut kredisi, yerli üretim araç için ve ikinci el araç için taşıt kredisi, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amacıyla sosyal hayatı destek kredisi ile tatil kredisi hazırlandı. Tüm bu kredilerin alım gücünü artırmasını, yılın ilk beş ayında durağan olan ekonomiye pozitif yansımasını ümit ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim