Kristal İş Sendikası ile Knauf Insulation İzolasyon San. Ve Tic. A.Ş.’de I. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Kristal İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı, “Knauf Insulation İzolasyon San. Ve Tic. A.Ş.’de, sendikamızın Genel Merkez yönetimi ve Eskişehir Şube yönetiminin birlikte sürdürdükleri I. Dönem Toplu Pazarlık süreci, 19 Temmuz 2018 tarihinde Eskişehir’de atılan imzalarla tamamlanmış oldu” dedi.

İmzalanan sözleşme ile üyelerin ekonomik ve sosyal haklarında önemli ilerlemeler sağlandığını, ek kazanımlar elde edildiğini belirten Akyazı şunları söyledi:

“•Toplu ödeme: 3 Mart 2017 tarihinde işyerinde çalışmakta olup sendika üyesi olan arkadaşlarımıza, bir defaya mahsus olmak üzere 4500 TL, bu tarihten sonra işe başlamış olanlara ise yine bir defaya mahsus olmak üzere 3500 TL toplu ödeme yapılacak.

•Sözleşmenin birinci yılında üç, ikinci yılında ise dört maaş tutarında ikramiye ödemesi yapılacak.

•Ücretlere 2018 başından itibaren yüzde 3 oranında zam yapılacak, 2019 yılında ise TÜFE + yüzde 2’lik bir ücret artışı uygulanacak.

•Ayrıca gece çalışması için saat ücretlerinde yüzde 6 oranında artış yapılacak.

•2017 yılında işe girmiş olup, 2017 yılında uygulanan yüzde 20 oranındaki ücret zammından faydalanmayan işçilerin ücretleri, 2017 yılında işe girmiş olup bu zamdan faydalanan işçilerin ücretleri seviyesine getirilecek.

•Özetle söylemek gerekirse, sendikal örgütlenmesinin sağlanmasından bu yana yapılan ücret artışları ve ilk toplu iş sözleşmemizle birlikte elde ettiğimiz ilave ücret artışları bir araya getirildiğinde, ortalama yüzde 37 oranında bir ücret artışı sağlanmış oluyor.

•Ayrıntılarını toplu iş sözleşmesinde göreceksiniz. Çeşitli yeni sosyal haklar uygulamaya konulacak ve zaten uygulanan sosyal haklarda da önemli iyileştirmeler sağlanacak. Örneğin, yıllık izinler, hizmet süresi 1 yıldan 5 yıla kadar olanlar için 18 işgünü, hizmet süresi 5 yıldan 15 yıla kadar olanlar için 22 işgünü, hizmet süresi 15 yıldan fazla olanlar için 28 işgünü olacak.

19 Temmuz Perşembe günü Knauf Türkiye çalışanlarının yeni toplu iş sözleşmesiyle ilgili olarak bilgilendirildikleri Eskişehir’de gerçekleştirilen toplantıya sendikamızı temsilen Genel Başkanımız Bilal Çetintaş, Genel Mali Sekreterimiz Ömer Gülbaş, Eskişehir Şube Başkanımız Erdal Akyazı ve şube yönetim kurulu üyeleri, işveren tarafını temsilen Knauf Insulation Genel Müdürü Emre Gürcan, Fabrika Müdürü Erkan Üçok ve Üretim Müdürü Gökhan Atamil  katıldı.

Şubat 2017’den bugüne, yaklaşık bir buçuk yılı geride bıraktığımız bu sürece emek veren Knauf Türkiye işçilerine, işveren temsilcilerine, işyeri sendika temsilcilerimize, şube yöneticilerimize ve genel merkezimize, yetki itirazı sürecinde durumu şirketin Almanya’daki genel merkezi ile görüşen kardeş Alman IG BCE’ye ve üst kuruluşumuz IndustriALL’a teşekkür eder, I. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’nin tüm üyelerimize hayırlı olmasını dileriz. “

Editör: TE Bilişim