Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü, Odunpazarı’nda kurulan Perşembe pazarında ıspanak tezgâhının başına geçerek hem satış yaptı hem vatandaşları dinledi.

Kriz yok diyenleri halk pazarına davet eden Eskişehir Milletvekili Dr. Jale Nur Süllü “Kışın ortasında kış mevsiminin sebze ve meyve fiyatları el yakıyor. 1 Kg. Ispanak 8 TL. Diğer sebze fiyatları da çok pahalı. Pazarcı fiyat artışları sebebi ile satış yapamadıklarından şikâyetçi, vatandaş alım gücünün düştüğünü ve ay sonunu zor getirdiğini söyleyerek dert yanıyor.” dedi.

Enflasyon rakamları incelendiğinde gıda grubunda yaşanan artışın dikkat çektiğini belirten Süllü “Gıda grubunda yıllık enflasyon yüzde 25.11 ve bunun genel enflasyona etkisi 5.78 puan. TÜİK verilerinde taze sebze ve meyvelerin bulunduğu grupta 2018 sonu enflasyon yüzde 4.45. Patlıcan aylık yüzde 36.8, salatalık yüzde 32.9, yeşil soğan yüzde 20.8, kuru soğan yüzde 16.4 zam görmüş. Kuru soğandaki artış için bulunan depo baskınları artışın önüne geçememiş. Patates, yeşil soğan, karnabahar, pırasa, ıspanak gibi sebzeler yıllık artışta üst sıralarda yer alıyor. Asgari ücrete ve emekliye yapılan zammın hayat şartları içinde mücadele gücü yok.” dedi.

Editör: TE Bilişim