MÜSİAD Eskişehir olarak Mahalle esnaflarını ziyaret ederek Bakkallar ve  Eczanelerin veresiye defterini satın alarak dar gelirli ailelerin borçlarını kapattık.

Çağdaş Hekim Grubu adaylığını açıkladı Çağdaş Hekim Grubu adaylığını açıkladı

MÜSİAD Eskişehir Şubesi Başkanı Oğuz Özdemir yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Bir Osmanlı Geleneği olan ve önceki  dönemlerden itibaren MÜSİAD tarafından uygulanan bu anlamlı geleneği ilimizde de her yıl Ramazan Ayında olduğu gibi yaşatmak istedik, yaşatmaya da devam edeceğiz. Zimem (Veresiye) Defteri alan elin veren eli, veren elin alan eli bilmediği kimsenin incinmediği hayırda yarışmanın, yardımlaşmanın, zarif usulüdur.

Zimem defteri borçluların borçlarının yazılı olduğu defter demektir. Osmanlı zamanında Ramazan ayı gelince zenginler esnafları dolaşır, zimem defteri denilen veresiye borç defterinin bir kısmını veya tamamını satın alırlardı. 

Ramazan ayında borçlulara kolaylık sağlamak amacıyla Osmanlı döneminden beri esnaftan satın alınan Zimem Defteri geleneği bugün de yaşatılıyor.  MÜSİAD Eskişehir Şubesi olarak bu mirası yaşatmak için mahalle esnaflarını ziyaret ederek bakkallara ve eczanelere olan borç defterinin ödemelerini yaparak defterleri satın aldık. 

“Sağ elin verdiğini sol eli bilmedi” Hadis-i Şerifine uygun olarak hareket ediyor ve ihtiyaç sahiplerinin veresiye borçlarını ödeyen hayırsever MÜSİAD Eskişehir Şube üyesi işadamlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM