Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şube Başkanı Hakan Duman ve yönetim kurulu üyeleri Metin Özabuş ile İsmal Kanber Esgazete'yi ziyaret etti.

Derneğin çalışmaları hakkında bilgi veren ve Eskişehir'e hizmet etmek istediklerini vurgulayan (MÜSİAD) Eskişehir Şube Başkanı Duman, derneğin,1990 yılında 13 kişinin birara gelerek kurduklarını ve Erol Yanar'ın kurucu başkan olduğunu söyledi.

 28 Şubat olaylarının MÜSİAD'a zarar verdiğini vurgulayan Duman, "Üyelerimizde azalma oldu. Hamdolsun son noktada 224 noktada 94 ülke temsilciliklerimiz şubelerimiz var. Türkiye'de tüm illerde ve 13 ilçede şubelerimiz var.

Eskişehir'de özellikle yurtdışına açılmak isteyen firmalara yardımcı olmak istiyoruz" dedi.

224 noktada ki gücü, özellikle sanayicilerin hizmetine sunmak istediklerini belirten Duman şunları söyledi:

" ESO Başkanı Celallettin bey bunları görünce 'Bu çok güç bundan yararlanalım" dedi. Bu faaliyetlerle sanayicilerle  biraraya gelerek yardımcı olacağız.

Avrupa Müsiad'da Hollanda’da bir holding kurdular.  Yöneticiler buraya geldiler. Burada ne üretiyorsanız, biz bunları Avrupa'da satalım dediler. Bir fuar düzenleyeceğiz inşallah. Cumhurbaşkanımız yurtdışına gittiğinde işadamları ve Müsiad yöneticileri yanında giderler.

4 ay önce Sudan'a gittim. 127 tane iş adamı var. Orada güzel bir bina almışlar. Türkiye’mizin orada büyük yatırımları var. Tülomsaş'ın da girişimi var orada, Sudanlıları burada eğitiyorlar.  Sudan'daki darbe işleri sekteye uğrattı.

YUNUSEMRE’Yİ GÜNDEMİMİZDE TUTALIM

Yunusemre'yi gittiğimiz her yerde dile getiriyoruz. Burada Yunusemre'yi gündemde tutalım. Ataç'la, Kurt'la Sayın Büyükerşen'le diyalog kurduk. 80 üniversite öğrencisi ile ‘Yunusemre ne der’ konulu bir yarışma yapıldı öğrenciler ahşaptan eserler yaptılar. Şimdi ortaöğretim Yunusemre konulu bir kompozisyon yarışması düzenledik.

2020'de Eskişehir'de Yunus Emre Yılı ilan edelim. Birlik berberlik ve kardeşliği öne çıkartalım. Ortam iyice geriyor, bu işler bunu engeller diye düşünüyoruz. Çalıştay düzenlenip neler yapılabilir bunları konuşabiliriz. “

Editör: TE Bilişim