Eskişehir Mermerciler Dernek Başkanı Abdülkadir Sönmez, şehrin bileşenlerini göreve davet ederek, “Kazanan ve büyüyen Eskişehir olsun” dedi.

Mermerciler Dernek Başkanı Abdülkadir Sönmez, müteahhitlerin Eskişehir’den başka şehirlere gitmesi ile döviz kuru ve inşaat malzemeleri fiyatlarında yaşanan artışın müteahhitleri zora soktuğunu söyledi.
Sönmez, sektör temsilcilernin 24 Haziran'daki seçimlerin hemen ardından gündemini hızla ekonomiye dönmesi ve sektör açısından yeni bir sayfa açılması gerektiğini belirterek, sorunlarının çözümüne yönelik hükümetten ve belediyelerden somut adımlar beklediklerini bildirdi.

Sönmez, konuyla ilgili yaptığı  açıklamasında küresel konjonktürde radikal siyasi ve ekonomik değişimler yaşandığına dikkati çekerek, "Bu konuda, herkes gibi bizler de üzerimize düşen fedakarlıkları elbette yapacağız. Üyelerimiz şartlarını zorlayarak işlerine devam etmektedir” dedi.

HEP BİRLİKTE ŞEHRİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Sönmez, “Geçen yıl süreli taahhüt işi almış müteahhitler, maliyet artışlarını takip etmekte zorlanıyor. Eskişehir’de gerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Tepebaşı ve Odunpazarı belediyemizin de hassasiyet göstermesini gönülden arzu etmekteyiz. Şehrimiz kaybetmesin, kazanan ve büyüyen Eskişehir olsun istiyoruz. Hep birlikte şehrimize sahip çıkalım” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim