Geçtiğimiz hafta Ürdün’e giderek çeşitli görüşmeler yapan TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz ve Şanlıurfa Tümsiad Başkanı Mehmet Sadık Sade ile bu hafta Kuveyt ve Katar’a iş gezisi düzenledi.

Kuveyt Büyükelçisi Ayşe Hilal Sayan Koytak’ı da ziyaret eden heyet, özellikle Türkiye’deki emlak yatırımları ve diğer ticari konularda işbirliklerine imza atacaklarını söyledi.

Başkan Engiz: ''Gönül coğrafyamızda ayak basmadık yer bırakmayacağız''

Kuveyt’de Türkiye’ye ve Türklere karşı aşırı bir ilgi ve hoşgörü olduğuna dikkat çeken TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, Küveyt’in Türkiye’de en fazla emlak yatırımı yapan yabancı ülke olduğunu söyledi. Türkiye’ye yeni iş fikirleri ve ortaklıklar konusunda eli dolu olarak dönmeyi hedeflediklerini belirtti.

Geçen hafta işadamı arkadaşları ile birlikte Ürdün'e iş gezisi düzenlediklerini belirten başkan Engiz geziyi şöyle değerlendirdi:

 “Oldukça verimli ve somut gelişmelerle dolu bir gezi gerçekleştirdik. Şimdi de Küveyt ve Katar’a temaslarda bulunmak üzere geldik. Çok güzel karşılandık ve çok iyi ağırlanıyoruz. Zaten Türkiye’den geldiğinizi söyleyince bütün kapılar ardına kadar açılıyor. Özellikle Büyükelçimiz Sayın Ayşe Hilal Sayan Koytak hanımefendinin gayretleri ile Küveyt’lilerin Türkiye’ye olan ilgisine çok önemli katkılar sunmuş. Bir Türk iş adamı olarak kendilerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum. TÜMSİAD olarak ilkemizin somut ve takip olduğunu sıklıkla ifade ediyoruz. 9 aydır yaptığımız iş gezileri ile 4 Afrika ülkesinden elimiz dolu döndük isek şimdi de Ortadoğu turumuzdan aynı şekilde dönmek istiyoruz. Biz Eskişehir Şubesi olarak zaten Küveyt’li iş adamları ile çalışmalarını başlattık. Ve Kuveytli İşadamlarını Eskişehire yatırım yapmaya davet ettik. Ayrıca burada yatırım yapan Türk firmalarını da ziyaret ediyoruz. İnşallah Türkiye’ye yeni yatırımlarla döneceğiz”.

Editör: TE Bilişim