Eskişehir sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla 2019-2020 eğitim öğretim döneminde açılan “Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” öğrencilerin ve ailelerinin gözdesi haline geldi. Yeni 2020-2021 eğitim öğretim sezonunda 270 öğrencinin alınacağı okula, kayıt döneminde yüzde 200 civarında bir talep oldu.

Eskişehir sanayisinin 25 yıllık hayalini gerçekleştirmek üzere Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından 2019-2020 eğitim öğretim döneminde açılan “Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” kısa sürede öğrencilerin ve ailelerinin gözdesi haline geldi. 2020-2021 eğitim öğretim sezonunda yeni ana kampüs binasında eğitim vermeye hazırlanan okul, kayıt döneminde en çok tercih edilen okullardan biri haline geldi. Türkiye genelinde meslek liselerine yüzde 38, Eskişehir’de ise yüzde 28 civarında talep olurken, bu eğitim döneminde 270 yeni öğrencinin alınacağı Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ise yüzde 200 civarında bir talep yaşandı.

Meslek lisemize yüzde 200 civarında talep var

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak adına 2019-2020 eğitim öğretim sezonda hizmete açılan okulun kısa sürede en çok tercih edilen okullardan biri olduğunu söyleyerek, “Sanayimizin ihtiyacı olan yetişmiş işgücünü karşılamak adına kısa sürede temelini attığımız ve 2019-2020 eğitim öğretim sezonunda eğitim başlayan okulumuz, çok kısa sürede hem öğrencilerimiz hem de velilerimizin gözdesi haline geldi. Yeni eğitim dönemi öncesi okulumuza çok yoğun bir ilgi ve talep var. Türkiye genelinde meslek liselerine ilgi ortalama yüzde 38 civarında, Eskişehir’de bu oran yüzde 28 civarında olmasına karşın bizim okulumuza yüzde 200 civarında bir talep oldu” dedi. Küpeli, halen geçici binada 100 öğrencin eğitim gördüğünü, 2020-2021 eğitim öğretim sezonunda 270 yeni öğrenci alacaklarını söyleyerek, ilerleyen yıllarda açılacak yeni bölümlerle bu sayı daha artacağını, ilk mezunları ise 3 sene sonra vermeye başlayacaklarını ifade etti.

Tam donanımlı meslek lisesi

26 bin metrekareden oluşan yeni ana kampüs binasının yeni eğitim öğretim sezonunda hazır olacağını aktaran Başkan Küpeli, “Yönetim ve denetim kurulu olarak kesin kararlılıkla yeni okul kampüsünün 9 ay gibi bir süreçte bitirilmesi için çalışıyoruz. 2020-2021 eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerimiz yeni okul binasında eğitim almaya başlayacak. Okulumuzda 30 derslik bulunuyor. Geçen sene geçici hizmet verdiğimiz binamızda metal teknolojisi bölümünü açmıştık. 2020-2021 eğitim öğretim yılında bilgisayar destekli akıllı tahtalarıyla, son teknolojiyle donatılmış atölye ve derslikleriyle projelendirilen büyük okul kampüsümüzde makine teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri ve elektrik elektronik teknolojisi olmak üzere üç alanda eğitim verilecek. 2021-2022 eğitim öğretim yılında bu bölümlere plastik teknolojileri ve metal teknolojisi alanları ilave edilecek. İlerleyen yıllarda 5 alan 10 dal şeklinde eğitim öğretime devam edilecek. Okul bünyesinde ayrıca spor salonu, konferans salonu, kütüphane, atölyeler, sergi alanı, laboratuvarlar ve yemekhane bölümlerimiz var. Toplam 26 bin metrekareden oluşan okulumuzu, inşallah yeni eğitim öğretim sezonunda öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve bu işe gönül veren sanayicilerimizle birlikte açmayı planlıyoruz. Eskişehir sanayisinin yıllardır özlemini çektiği tam donanımlı meslek lisesine yakında kavuşacağız” diye konuştu.

Bu okul adeta bir fabrika olacak

Başkan Küpeli, Eskişehir’e ve il sanayisine çok değerli bir eseri kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Okulumuz modern ve eğitimli kentimizin çok önemli bir eseri ve değeri olacak. Bu okul adeta bir fabrika olacak. Bu okulu bitiren çocuklarımızın bir altın bilezikleri olacak. Buradan yetişen gençlerimiz sanayimizin inovatif gelişim ve dönüşümüne büyük katkı sağlayacaklar. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz son teknolojik sistemler kullanılarak verilen eğitimle firmalarımızın nitelikli personel ihtiyacını yani Eskişehir Organize Sanayi Bölgemizdeki işletmelerin iş gücünü büyük ölçüde karşılayacak. Bu yıl yeni kampüsünde eğitim verecek okulumuz, özel öğretimde mesleki eğitimde fark yaratacak ve Türkiye’de kendi alanında örnek olacak” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim