Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir Organize Sanayi Bölge (EOSB) Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ile görüştü.  Gerçekleşen ziyaret kapsamında Başkan Küpeli, Vali Özdemir Çakacak’a bölgede yürütülen çalışmalar, devam eden yatırımlar ve projeler hakkında bir sunum yaptı. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde Mart ve Mayıs aylarındaki elektrik, su ve doğalgaz tüketimleri hakkında bilgi veren Küpeli, “Mart-Mayıs aylarında organize sanayi bölgesindeki elektrik, su ve doğalgaz tüketim verilerine baktığımız zaman dalgalanmalar yaşanmasına karşın Eskişehir olarak diğer illere göre daha iyi bir konumdayız” diye konuştu. 

Çok önemli destekleriniz oldu

Başkan Küpeli pandemi süresince yürütülen çalışmalar hakkında konuşarak, “Koronavirüs salgınının ekonomik anlamda sanayicimize olan etkilerini en aza indirmek, çarkların dönmesi ve üretimin devam etmesi adına yönetim olarak önemli kararlar alarak, uygulamaya geçirdik. OSB yönetimi olarak bu süreçte Eskişehir Valiliğimiz ile koordineli olarak çalıştık.  Bize çok önemli destekleriniz ve yardımlarınız oldu. Özellikle sokağa sıkma kısıtlamasının olduğu günlerde sanayide üretimin devam etmesi adına vermiş olduğunuz destekten dolayı tüm sanayicilerimiz adına sizlere çok teşekkür ederiz” dedi.   Küpeli, son olarak organize sanayi bölge müdürlüğünün yatırımları ve ileriye yönelik hedeflenen çalışmalar konusunda bilgi verdi.

Eskişehir olarak iyi bir sınav verdik

Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir’in güçlü bir sanayi altyapısının ve önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Pandemi süresince Eskişehir’in iyi bir sınav verdiğini aktaran Vali Çakacak, “Eskişehir Valiliği olarak hem tedbirlere uyalım hem de üretim devam etsin dedik. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde sanayicilerimizin üretimde sorun yaşamaması adına önemli adımlar attık. Sanayicilerimizde bize yardımcı olarak, iyi ve başarılı bir süreç yaşadık. Eskişehir olarak iyi bir sınav verdik. Bu dönemde Eskişehir sanayinin üretim gücünü koruduğunu görmek bizleri memnun etti” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim