Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. Vekili Avukat Abdulhamit Düzyol, Eskişehir Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları’nda işten çıkarılma olayına ilişkin bir açıklama yaptı.  Açıklama şöyle;

https://www.esgazete.com/ekonomi/keyfi-hukuksuz-sekilde-isten-cikardilar-h163404.html linkinde 28.11.2018 tarihinde müvekkilim Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. hakkında asılsız ve gerçeği yansıtmayan “Keyfi hukuksuz işten çıkardılar” başlıklı haberde müvekkilimin hakları saldırıya uğramış ticari itibarı zedelenmeye çalışılmıştır.

Öncelikle haberin hazırlanış şekli ve haberin taraflarının tanımlanması kasıtlı olarak yönlendirici şekilde yapılmıştır. Haberin bir tarafı olan Nakliyat İş Sendikası DİSK’e de bağlı olduğu belirtilerek tam unvanı ile verilmiştir. Bun un yanı sıra müvekkil şirkete sadece Reysaş unvanı ile haberde yer verilmiştir. Oysaki müvekkil şirketin unvanı Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş. dir. Müvekkil şirketin unvanının Reysaş olarak verilmesi Reysaş çatısı altında toplanmış olan ve bu haberle ilgisi olmayan tüm şirketleri olayın içine çekerek müvekkil şirketleri bu asılsız haberle karalamaya çalışmaktır.

Bunun yanı sıra haberde bahsedilen olayların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Başta haberde konuşturulan Musaffet OKTAY olmak üzere işten çıkartılan tüm işçiler kurdukları WhatSapp grubu marifeti ile örgütlenerek 14.11.2018 tarihinde itibaren işi yavaşlatma eylemi yapmışlardır. İşi yavaşlatma eylemi 16.11.2018 tarihinde Eskişehir 3. Sulh Hukuk Mahkemesine tespit ettirilmiştir. Eyleme katılmayan işçiler ise diğer işçilerin işi yavaşlatması sebebi ile gereken hızda çalışamadıklarını belirtmişlerdir. İşçilerin yapmış olduğu yasa dışı işi yavaşlatma eylemi nedeni ile aracını muayene ettirmek isteyen birçok vatandaş mağdur olmuş aracını muayene ettirmek için uzun süreler beklemek zorunda kalmışlardır. Bu surette kamu zararı oluşmuştur

Keyfi davranan, hukuksuz işi yavaşlatma eylemi yaparak işyerinde huzuru ve iş barışını bozanlar işten çıkarılan işçilerdir! Bu işçilerin işten çıkartılmasının sendikal hakla ve hak arama özgürlüğü ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Asli görevi çalışma barışını sağlamak ve uyuşmazlıkları barışçı yolla çözmeye çalışmak olan sendika başkanı yetki almadığı halde yetki aldıklarını iddia etmiştir. Gerçek dışı beyanlarla müvekkil şirket hakkında asılsız iftira ve hakaretlerle işin boyutunu ırkçılığa kadar vardırmıştır.

Belirttiğimiz üzere haberde yer alan olayların gerçekle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. İşten çıkarmaların sebebi kanunsuz olarak yapılan ve vatandaşı mağdur eden işi yavaşlatma eylemidir!

Her türlü hukuki başvuru hakkımız saklı kalmak üzere kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Reysaş Taşıt Muayene İstasyonları İşletim A.Ş.

Vekili Av. Abdulhamit DÜZYOL

Editör: TE Bilişim