Romanya’nın Cluj-Napoca Şehri Belediye Başkanı Emil Boc’u konuk eden ETO Başkanı Metin Güler, karşılıklı ticareti geliştirmek için Eskişehir iş dünyasının hazır olduğunu vurguladı.

Romanya’nın Cluj-Napoca Şehri Belediye Başkanı Emil Boc, beraberindeki heyet ile birlikte Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler’i ziyaret etti. 29 Ocak Çarşamba günü gerçekleşen ziyarete ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, Cluj-Napoka Belediye Başkan Yardımcısı Dan Tarcea, Cluj-Napoca Belediyesi Uluslararası İlişkiler Departmanı Başkanı Emilia Bozetan, Cluj-Napoca Fahri Konsolosu Vasile Vita da eşlik etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir ekonomisi hakkında bilgi verdi. Eskişehir’in ileri teknoloji üretme kabiliyeti olan bir şehir olduğunu belirten Güler, havacılık, raylı sistemler, makine, beyaz eşya ve madencilikte işbirliği yapabileceklerinin altını çizdi. Eskişehir Ticaret Odası olarak küresel çaptaki işbirliklerine önem verdiklerini dile getiren Güler, bu kapsamda Cluj-Napoca’daki iş dünyası ile de bir araya gelebileceklerini vurguladı.

Tarım ve sanayide işbirliği yapabiliriz         

Romanya’nın Cluj-Napoca Şehri Belediye Emil Boc ise, Eskişehir Ticaret Odası ziyaretine önem verdiklerini belirterek, Eskişehir ve Cluj-Napoca arasındaki ekonomik ilişkilere de katkı sağlamak istediklerini söyledi. Eskişehir ve Cluj-Napoca’nın eğitim, kültür ve yetişmiş insan kaynağı noktasında ortak yönleri olduğunu belirten Boc, tarım ve sanayi alanlarında işbirliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını dile getirdi. Eskişehir’in iş dünyasını şehirlerinde ağırlayabileceklerini belirten Boc, bu sayede güçlü bir işbirliği için zemin hazırlanmış olacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim