Demiryol-İş Sendikası  Eskişehir Şube Başkanı Ramazan Uysal hükümetin yapmış olduğu zam teklifi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle; "Türk-iş'in verdiği yapıcı teklife karşı samimi cevap verilmeliydi. Türk-İş’in alacağı her türlü kararın sonuna kadar yanındayız.

Pazarda çarşıda gerçek enflasyonun % 80'in üzerinde olduğu en temel ihtiyaçların el yaktığı sebzenin meyvenin Kuyumcudaki ziynet eşyası gibi olduğu, dar gelirlinin elinin ve cebinin yandığı bu dönemde vatandaş boş filelerle pazardan dönerken,

Pinpon topu, havyar, güneş gözlüğü, evcil hayvana aşı yaptırma ve manikür yaptırma gibi enflasyon sepetinin oluşturularak ortaya çıkarılan yapay enflasyon rakamlarına vatandaş artık inanmamaktadır. Malumunuz dört kişilik ailenin açlık sınırının ve yoksulluk sınırının ortada olduğu rakamlarda gözükmektedir. Sabit ve dar gelirli vatandaş büyük fedakârlık ile tenceresini kaynatmaya, çocuğunu okula göndermeye, hastasını tedavi ettirmeye çalışsa da artık beceremiyor.

10 liralık çorbayı 2 lira’ya içen Yüksek istişare kuruluna %40 zam yapılırken,

Mecliste 2 lira olan çorbayı 10 lira’ya içen emekliye ve işçiye %5 zam yapılması hangi yarasına merhem olacak. Daha 1 Temmuz'da çaya, şekere, akaryakıta ve temel gıdalara yapılan zam oranı ortada,

Kamu işçisine verilen zam Allah’tan revamı, Çarşıda enflasyonun %80 olduğu resmi rakamlarda ne kadar gizlenmeye çalışılsa da %26’larda olduğu bir dönemde ancak bu teklif şaka olabilir."

Editör: TE Bilişim