Eskişehir Şeker Fabrikası'nda yeni dönem pancar alım töreni gerçekleştirildi.

Eskişehir Şeker Fabrikasının 87. Açılış kampanyası töreninde konuşan Şeker İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hamit Dokuzlar,"1933 yılında kurulan ve 86 yıldır pancardan doğal şeker üreten Eskişehir Şeker Fabrikası olarak bugün bizim en mutlu günümüz  sizlerinde mutlu günümüzde olmanız bizlere ayrı bir onur ayrı bir heyecan verdi. Eskişehir denilince akla üç sanayi kuruluşu gelir. Şeker, Tayyare, Devlet Demir Yolları, Eskişehir’de büyüyüp de bu kuruluşların ekmeğini yemeyen yoktur. Bu vesile ile fabrikamızın kuruluşundan bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm çalışanlarımızın hayatta olanlara sağlık  ve afiyet dilerken, şirketimizde geçen hafta iş kazası sonucu hayatını kaybeden işçi arkadaşımız başta olmak üzere ebediyete intikal edenlere Allah tan rahmet diliyorum" dedi. 

Şeker Pancarının, sadece tarım ve gıda sektörü bakımından değil; istihdam, gıda güvencesi, kırsal kalkınma,enerji,biyo ekonomi ve yan ürün yelpazesinin sunduğu büyük imkanlar neticesinde küresel,ulusal ve bölgesel boyutunun yadsınamaz önemde olduğunu kaydeden Dokuzlar şunları söyledi:

"Tarımsal kalkınma ve endüstriyel üretimi eş zamanlı yürüten şeker sanayi, gerek yarattığı istihdam potansiyeli, gerekse katma değeri yüksek olan üretim gücüyle kilit öneme sahip olan sektörlerin başında gelmektedir.

Ülke ekonomisine ve şehrimize yarattığı katma değer ile  2018 Yılında  Eskişehir piyasasına 650 milyon TL sıcak para girişi sağlamıştır.        

Geçen hafta Sayın Cumhurbaşkanımızın pancar taban fiyatını açıklarken NBŞ kotalarını %2,5 a düşüreceğiz sözü,Pancar tarımına ve şeker üretimine verdiği değeri göstermektedir. Tabiî ki bunları söylerken de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Müdürümüzden bir talepte bulunmak isterim. Özelleştirme programında olduğumuzdan  dolayı şirketimize 21 yıldır eleman alımı yapılmamakta ve kalifiye eleman açığı son yıllarda  iyice artmaktadır. Geçen kampanya döneminden bu güne kadar 71 arkadaşımız emekli olmuştur ve Yerleri doldurulamamıştır. Türk Şeker Sanayinin özelleştirilme programından çıkarılıp , başta 25 -30 yıldır çalışan geçici arkadaşlarımızın kadroya geçmesi ve yeni eleman alımı konusunda müjdelerini  beklemekteyiz.

Bizler; birey olarak, aile olarak, iş arkadaşı olarak, toplum olarak  ‘günü’ yaşayıp ‘dünü’ konuşuyoruz.

Çözüm ise birey olarak , aile olarak ,iş arkadaşı olarak, ülke olarak da her alanda yarınları düşünmemiz gerektiğidir.

Kısır tartışmalar  yerine Sanayimizi üretimimizi Yerli ve Milli ürün olan pancar şekerini alnımızın teriyle saf duru beyaz şekere dönüştürmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık kaçınmayacağız."

Şeker Fabrikası yöneticileri,Pancar Koopğeratifi yöneticileri, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in ve Vali Özdemir Çakaracak’ın konuşmasından bazı çiftçilere çeşitli armağanlar verildi.

Editör: TE Bilişim