Kırsal kalkınmanın ana unsurlarından ve lokomotifi olan kooperatifçilik, Seyitgazi Belediyesinin öncülüğünde kurulan S.S. Seyitgazi İlçesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile hayata geçti.

2019 yılı Aralık ayı içerisinde kurularak geçtiğimiz günlerde ilk genel kurul toplantısı yapılan genel kurulda kurucu üyelerden, Mesut Atlı başkanlığında Oğuz Çelebi ve Tamer Günaydın’dan oluşan yönetim kurulu seçildi.

Seyitgazi ilçesinin kalkınması amacıyla kurulan, S.S. Seyitgazi İlçesi Kalkınma Kooperatifinin ilk etaptaki çalışma bölgeleri Seyitgazi İlçe Merkezi, Kırka, Sancar, Yazıdere ve Arslanbeyli mahalleleridir.

Kooperatif hakkında bilgiler aktaran Mesut Atlı; “Tüm Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de kooperatifçiliğin önemi her geçen gün artmaktadır. Dağınık olan üretim faaliyetlerinin planlanması, üretilen ürünlerin depolanması, mamule dönüştürülerek katma değerinin arttırılması ve en önemlisi pazarlanabilmesi konusunda bir birlikteliğin sağlanması çok önemli hale geldi. Artık yerel potansiyelin ortaya çıkartılıp, her anlamda kalkınmanın ve refah seviyesinin arttırılması gerekmektedir.

Bizler, bölgemizin tarım, hayvancılık, tarihi, dini ve doğal turizmin potansiyelini ortaya çıkartıp, bölge halkımızın kalkınması ve refahı için harekete geçirebiliriz. Bunun için, küçük küçük kooperatifler yerine Ege, Marmara ve Trakya bölgelerinde örnekleri olduğu gibi çalışma bölgesi ve faaliyet alanı oldukça geniş olan büyük kooperatiflerle sonuca ulaşabileceğimizin bilincindeyiz.

Kuruluş işlemlerinin daha kolay olması amacıyla belirli sayıda yerleşim birimi kapsayacak şekilde kurulan kooperatifimiz, tarımsal kalkınma kooperatifi bulunmayan tüm mahallelerimizi de içine alacak büyüklüğe ulaşmasını hedefliyoruz. Mahallelerimizde yaptığımız toplantılar sonucuda talep eden mahallelerimizden de ortaklar katarak, İçanadolu bölgesinin örnek kooperatifi haline geleceğiz” dedi.

Atlı:

“Amacımız belli;

Daha bilinçli ve daha çok üreteceğiz.

Ürettiğimiz ürünleri, mümkün olduğunca mamule dönüştüreceğiz.

Depolanabilen ürünlerimizi, daha karlı sezonlara kadar depolayabileceğimiz ortamlar oluşturacağız.

Kadınlarımızın üretim potansiyeli ortaya çıkarılıp kazançtan pay olarak, yaşam kalitesini arttıracağız.

Tarihi ve dini, turizm potansiyelinden bölge halkımızın ekonomik olarak yararlanabileceği altyapıyı kuracağız.

Ortak üretim araçları ile maliyetleri düşüreceğiz. En önemlisi de her şeyimizi ortaya koyarak ürettiklerimizi gerçek değerinde pazarlayacağız. Gücümüze güç, heyecanımıza heyecan katacak üretici ortaklarımız ile belirlediğimiz hedeflerimize kısa sürede ulaşacağımıza inancım tamdır. Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe’nin de büyük desteği ile kurulan kooperatifimizle, belediyelerden de yapılacak iş birliği ile hızla gelişip büyüyeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim