Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi ziyaret etti. Kılıç ziyaretinde,bütün Tapu müdürlüklerinde yoğun bir şekilde kullanılmaya başlayan e-devlet üzerinden elektronik tapu işlemlerinin vatandaşlara ve şirketlere sağladığı kolaylıklar konusunda detaylı bilgiler verdi.

İşlemler hızlandı, vatandaş rahatladı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi makamında ziyaret eden, Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıçgerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Cevdet Kılıç “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz tarafından ilk olarak TAKBİS sistemiyle başlayan elektronik ortamda tapu işlemlerine yönelik çalışmalar, yeni uygulamaların eklenmesiyle büyük bir gelişme gösterdi. Tapuda internet ortamında sunulan hizmetler sürekli geliştirilmekte, son 3 yıldır uygulamaya geçirilen e-Arşiv,e-Haciz,e-Terkin, e-İpotek, ve Wep Başvuru vatandaşlarımıza, şirketlere ve kurumlara büyük faydalar sağladı ve zaman kazandırdı. Tapu müdürlüklerindeki birçok işlem E-devlet uygulamasına taşınmış durumda, özellikle webtapu uygulamasıyla vatandaşlarımız, şirketler ve OSB gibi yoğun tapu işlemi yapan kuruluşlarımız artık birçok işlemlerini web uygulamalarımız ve internet üzerinden gerçekleştiriyorlar. Bu sayede işlemler çok hızlandı, özellikle bu pandemi döneminde “webtapu” üzerinden yapılan işlemler ciddi oranda artış gösterdi. Bu yılın ilk 6 ayında Türkiye genelinde tapuda yapılan 3 işlemden 1’i webtapu uygulaması üzerinden gerçekleşti. Uygulamalar hem vatandaşımıza kolaylık sağlıyor hem de müdürlüklerde gereksiz yere kalabalık oluşmasına engel olarak, sosyal mesafenin korunmasına imkân tanıyor. Eskişehir’de tapuda işlemi olan tüm vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin bu uygulamaları kullanmaları durumunda, işlemlerinin ne kadar kolaylaştığını ve zaman kazandırdığını göreceklerdir. Uygulamayı kullananlar birkaç adımda çok sayıda işlemi yapabiliyorlar, son olarak taraflar randevu verilen saatte ilgili tapu müdürlüğüne giderek imzalarını atıp işlemlerini hemen tamamlıyorlar. Eskişehir’deki vatandaşlarımızın bu hizmeti daha çok kullanmaları onlara büyük kazanç ve zaman tasarrufu sağlayacaktır” şeklinde açıklamada bulundu.

Uygulamalar işlerimizi kolaylaştırıyor

Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli’de Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç’ın ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, “Sayın Müdürümüzün bizleri bilgilendirdiği bu uygulamalar sayesinde, gerçekten tapuda yapılan işlemlerin süresi ciddi manada azalmış durumda. Birçok işlem e-devlet uygulamasından gerçekleştiriliyor, bize sadece son aşamada belirtilen zamanda imza atmaya gitmek kalıyor. Tapu Müdürlüklerimiz vatandaşlarımızın en yoğun işlem yaptığı kamu kurumlarımızın başında geliyor. Son yıllarda tapu işlemlerinin hızlanması konusunda atılan bu adımlar, hepimizi mutlu ediyor. Gerçekten tapu işlemlerini eski yıllardaki durumla karşılaştırdığımızda çok ciddi bir dönüşüm yaşanıyor. E-devlet uygulamasıyla tapu işlemleri artık vatandaşın, şirketlerin ve bizim gibi yoğun tapu işlemi yapan kurumların bilgisayarlarına ve parmaklarının ucuna taşında. Açıklanan rakamlarda vatandaşın “weptapu” uygulamasına olan güvenini de ortaya koyuyor. Özellikle son dönemde Pandemi sürecinde bu uygulamanın daha da ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu yakından görmüş olduk. Gelişmiş ülkelere yakışan bir modelin ülkemizde uygulanıyor olması bizleri gururlandırdı. Vatandaşlarımızın yoğun işlem yaptığı diğer kamu kurumlarımızda, bu örnek uygulamanın benzerlerini kendi işlemleri için geliştirirlerse çok yararlı olacaktır. Çağımızda en değerli şey artık zaman, kamu kuruluşlarımız ne kadar çok hizmeti e-devlet sistemine taşırlarsa o kadar verimli ve tasarruflu çalışmaya başlayacaklardır. Bu tür hizmetleri takdirle karşılıyoruz, yapılan her yeni hizmet hayatımızı kolaylaştırırken, birçok gelişmiş ülkeye de örnek oluyoruz. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm Tapu ve Kadastro çalışanlarımızı kutluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim