TÜMSİAD Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Eskişehir şubesi tarafından dernek binasında düzenlenen TARIMDA ÜRETİM YÖNETİM VE PAZARLAMA Konulu seminere konuşmacı olarak Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Sayın Prof.Dr.Yusuf Ersoy YILDIRIM katıldı.

  Prof.Dr.Yusuf Ersoy YILDIRIM, seminer sunumunda, "Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile nüfus artışına bağlı olarak gelecek yıllarda gıda talebi artacak, buna bağlı olarak da gelişmekte olan ülkelerde gıda üretimi giderek önem kazanacaktır. Bu durumu fırsata çevirmek Türkiye için de son derece önemlidir.

Tarım sektöründe üretimi talebe göre yönlendirmek, tarımsal verimliliği artırmak, sağlıklı ve güvenilir ürünler üretmek ve tarım ürünlerinin pazarlamasında markalaşmak, Türkiye’nin aralarında yer aldığı gıda üreticisi ülkeler için günümüzde bir zorunluluk olmuştur. Pazarlama uygulamalarının yapıtaşı olan marka kavramı, ekonomiye dayalı modern rekabetçi piyasa perspektifinden günümüz modern rekabetçi piyasa anlayışı kapsamında değerlendirilmektedirTarımsal üretimin doğal koşullara bağlı olmasından dolayı tarım sektörü özel bir karakteristiğe sahiptir. Tarımsal ürünlerin ve gıda ürünlerinin arz ve talebi büyük mevsimsel değişiklikler
göstermektedir. Bu önemli nokta gerek pazarlayıcı gerekse sanayi açısından son derece önemlidir.

Tarımsal pazarlama; üreticinin hangi miktar ve kalitede ürün üreteceği ile başlayıp, ürünün
hasadı, ürünün pazara hazırlanması, standardizasyonu, kalite kontrolü, paketleme,
ambalajlama, taşıma, depolama, nakliyat ve sonunda tüketiciye kadar olan süreçteki
faaliyetlerin tümünü kapsamaktadır . Toplama, işleme ve dağıtım aşamaları tarımsal pazarlamanın ana hizmetlerini oluşturmaktadır. Türk tarım üreticilerinin ileri ülke tarım teknolojilerini yakından takip ettiklerini ve birkaç yıl gecikme ile kendi üretimlerinde bu teknolojik tarımsal araç ve gereçleri kullandıkları,yurt içi ve
yurt dışı fuar alanlarını ziyaret ettik"dedi.

Eskişehir Tümsiad Başkanı Ali Engiz, Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof Dr Yusuf Ersoy Yıldırım'a 16 Büyük Türk Devletinin Para Üzerine basılı sembolik Bayraklarını hediye etti.

Editör: TE Bilişim