Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı"nı tedbirlerini değerlendirdi.

Açıklanan önlem ve tedbirlerin, Eskişehir Sanayisi olarak kendilerin de dile getirdiği hususların birçoğunu kapsadığını belirten Küpeli,  başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, paketin hazırlanmasına katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Piyasalar açısından hayati bir konu olan kesintisiz nakit akışı ve istihdamın sürekliliğinin sağlanması konusunda açıklanan tedbirleri memnuniyet verici olarak değerlendiren Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’nin değerlendirmesi şöyle:

“Bu destekler, il sanayimizin ve üretim hayatımızın çarklarının dönmesi açısından önemli adımlardır adeta can suyu niteliğindedir.

İlk etap olarak 100 milyar TL'lik bir kaynağın devreye alınacak olması çok önemlidir. Ülke olarak daha bu sürecin başındayız. Ülkemiz hastalığın en geç çıktığı ülkelerden biri olmasına rağmen, ekonomik tedbir paketinin ilk ayağını, dünyadaki büyük ekonomilerle aynı günler içinde ve tam zamanında açıkladı. Gelecek dönemde ortaya çıkabilecek aksaklıkların önlemesi açısından hızlı ve doğru adımlar atıldı.

Yaşamaya başladığımız bu zorlu süreçte en fazla zarara uğrayacak sektörlere öncelik tanınmış durumda. Muhakkak ki, gelişmelerin seyrine göre gelecek günlerde bu destek paketine ilave olarak, diğer sektörleri de destek kapsamına alacak adımlar gelecektir. Dönem kamu ve özel sektör olarak iş birliği ve dayanışma günüdür.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu, siyasi iradenin hızla aldığı bu kararların aynı hızla ve etkin bir şekilde uygulanabilmesidir. Özellikle kısa çalışma ödeneği konusundaki yasal süreçlerinin hızlı bir şekilde işletilebilmesi hem istihdamın korunması hem de firmalarımız açısından oldukça önemlidir. İlk açıklanan pakette şimdilik bazı sektörleri kapsayan SGK primi ve vergi ödemlerinin ötelenmesi ile ilgili kararların, sanayi kesiminin tümünü kapsayacak şekilde genişletilmesinin sağlanması, bunun yanı sıra ihracat işlemlerinde navlun ücret artışının kontrol edilmesi veya sübvanse edilmesi üretimin devamlılığı açısından bizce büyük önem arz etmektedir.

İnşallah ülke olarak bu zor dönemi de her kesimin fedakarlığı ve elini taşın altına koymasıyla en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum. Hükümetimizin işin içinde ve takibinde olması bizi mutlu etti, bundan sonra yeni tedbirlerin de ihtiyaç dahilinde olacağına ve açıklanacağına dair inancımız tamdır.”

Editör: TE Bilişim