TÜMSİAD Eskişehir Şubesince düzenlenecek 13-15 Kasım'da 33 Afrika ülkesinin büyükelçileri ve ticaret ataşeleri "Eskişehir-Afrika Ülkeleri Turizm ve İş Konseyi" toplantısına katılacak

 Tümsiad Şube Başkanı Ali Engiz, “Ülkemizin ve Eskişehir sanayisinin gelişmesi, eğitim, kültür ve sanat alanında bir çok önemli projeyi iki ülke yöneticileriyle birlikte paylaşacağız" dedi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir Şubesince 13-15 Kasım'da 33 Afrika ülkesinin büyükelçileri ve ticaret ataşeleri "Eskişehir-Afrika Ülkeleri Turizm ve İş Konseyi" toplantısı düzenlenecek.

Engiz, yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehir ile Afrika ülkeleri arasında turizm, ticaret ve eğitim sektörlerinde güçlü bağların kurulması ve yeni işbirliklerinin sağlanması amacıyla işbirliği toplantısı düzenlediklerini bildirdi.

Eskişehir sanayisinde üretilen ürünlerin Afrika pazarında da yerini alması için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini ifade eden Engiz, şunları söyledi:

"Eskişehir'de üretilen ürünlerin Afrika ülkelerinde bilinmesi ve ihracatın artması, kentimizin turizmine katkıda bulunması çok önemli. Bunun yanı sıra 3 üniversitemizle teknoloji ve eğitim olarak şehrimizin tanınması için böyle bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Konsey toplantısının kentimizdeki ticaret hacminin genişletilmesi turizm gelirlerinin artması ve eğitim işbirliklerinin sağlanması amaçlanmaktadır. Afrika ülkelerinden gelecek olan ülke büyükelçileri ve ticaret ataşelerini Eskişehir'de misafir etmek bizleri onurlandıracaktır."

Engiz, etkinlik kapsamında Eskişehir'e gelen Afrika ülkesi temsilcilerinin Sanayi Odasında düzenlenecek tanıtım ve ikili görüşmelerin ardından fabrika gezilerine katılacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim