msiad Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Erdinç iş görüşmeleri yapmak üzere Bujurumba daki İşadamlarının daveti üzerine Afrika Ülkesi olan Burundi'ye gittiler.

Ekonomi Şehri hedefini koydukları Ngozi Valisi Nduwımana Albert Tümsiad Eskişehir Şube Engiz Onuruna Yemek Verdi. Yemekte Şehrin Başsavcısı, Güvenlik Müdürü, Askeri Komutanı ve İşadamları Katıldı. Ngozi Valisi Albert şehrimize "Uzun Zamandır Beklediğim Misafirlerin" geldiğini memnuniyet duyduklarını belirtti. Burundi Ülkesinin ve kendi şehrinin Ekonomik Şehir ilan edildiğini sizlerin ve Türkiye nin yatırımına ve teknolojisine ihtiyaçları olduklarını ifade edildi. Burundi de yeraltı madenleri, tarım, panik, hayvancılık ve ihracatımızın büyük bir bölümünü kapsayan kahvenin olduğunu belirtti. Vali Albert, “Şehrimize gelen ilk Türkler sizler oldunuz ve Tümsiad Üyeleri'ne her zaman destek vermeye hazırız. Şehrimize gelmeniz bizler için çok memnuniyet verici tekrar görüşmek dileğiyle her zaman bekleriz” dedi.

(TÜMSİAD) Tüm Sanayi İşadamları Derneği Eskişehir Şube Başkanı Engiz, onurlarına verilen yemekten dolayı Ngozi Valisi Albert'e teşekkür etti.Engiz, Tümsiad'ın çalışmaları hakkında, yapılan faaliyetler ile ilgili bilgi verdi. Ankara Büyükelçisi Joel Nkurabagaya ile yaptığımız temaslardan sonra Eskişehire Burundi'li İş adamları ile geldiğini ve bizleri bugün buraya davet ettikleri için İşadamı Jean Pierre Nsabiyumva teşekkür etti.

Engiz, Türkiye'nin 17 senede her alanda bir büyüdüğünü ihracatlarının 187 milyar dolar olduğu ve 2023 hedefimizin 500 milyar dolar ihracat ifade ederek, “ Türkiye’nin kalkınmasındaki destek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır ve işadamlarına Devletimizin birçok desteklerin oldu. Türk Malları kaliteli  ve Burundi’deki işadamları ile her türlü anlaşmayı yapabilecekleriz” diye konuştu. Eskişehir Tümsiad Başkanı Engiz ve İşadamları ile tanışmadan sonra program ikili iş görüşmeleri ile devam etti.

Editör: TE Bilişim