TÜMSİAD Eskişehir Şubesinin Ortadoğu gezisi kapsamında ziyaret ettiği Katar’daki temasları devam ediyor. Katar’da yatırım yapan Suriyeli yatırımcılarla görüşmeler yapılarak Eskişehir'in yatırım avantajları anlatıldı.

Katar’ın başkenti Doha’da devam eden temaslarda Katar’da yatırım yapan Suriyeli ve Katar'lı iş adamları ile toplantılar gerçekleştirildi. Katar temasları hakkında bilgi veren TÜMSİAD Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, özellikle Katar’da yatırımları bulunan Suriyeli iş adamları ile birlikte toplantılar gerçekleştirdiklerini söyledi. Suriyeli mültecilerin ekonomik durumları ve Türkiye’nin Suriyelilerle ilgili yaptığı dünyaya örnek olabilecek çalışmalarına dikkat çeken Başkan Engiz, “Katar ile Ülkemiz arasındaki sıcak ve samimi ilişkilerin önemine dikkat çektik. Hem Katarlı hem de Katar’da yatırım yapan Suriyeli yatırımcılarla da bir araya gelerek onların Eskişehir'de yatırımlar gerçekleştirmesi için önemli adımlar attık. Burada attığımız tohumların kısa süre sonra Eskişehir'de yeşereceğine olan inancımız tamdır.

Katar’da önemli yatırımlar gerçekleştiren birçok Suriyeli iş adamı var. Bu kardeşlerimizin Eskişehir'de da yatırım yapmaları için ilimizin avantajlarını onlara anlattık. Çok ilgilendiler. En kısa sürede yerinde inceleme ve görüşmeler yapmak üzere şehrimize geleceklerini söylediler. Bu akşam da Katar'lı iş dünyasının önemli isimleri ile bizler bir araya geleceğiz. Buradan da çok önemli neticeler çıkacağına inanıyorum. İnşallah bu gezilerimiz neticesinde Eskişehir'e önemli katkılar sağlarız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim