Şeker Fabrikası İşletme Müdürü Kürşad Erdoğan, şeker mahallesi muhtarı Canan Arı’ya Fabrika hakkında bilgi vererek değerlendirmelerde bulundu.Erdoğan,  "Yabancı basında “Türkün Gizli Silahı” olarak nitelendirilen Kolonya ve dezenfektan ihtiyacında Şeker Fabrikası adeta Nöbetçi Eczane görevi gördü. Ülkemizin bu sektördeki en önemli HAM MADDE tedarikçisi haline geldi. 

Artan kolonya ve dezenfektan fiyatlarının yanısıra piyasada hasıl olan stokçulara geçit vermemek adına Kriz Yönetim hususunda mahir olan Sayın Genel Müdürümüz Mücahit Alkan'ın acil eylem ve aksiyon kararları doğrultusunda vermiş olduğu talimatlar ile normal şartlarda 3 aydan önce tamamlanması mümkün görünmeyen revizyonumuz tüm imkanlar seferber edilerek çok kısa bir sürede tamamlandı ve fabrikamız ülkemizin hizmetine alkol üretimi ile katkıda bulundu.

Bu pandemi sürecinde halkımızın yanında olarak Denatüre edilmiş Alkol üretim kapasitesini artırarak kolonya ve dezenfektan üretimi yapan firmaların en büyük destekçisi haline geldik. Birçok sağlık kuruluşlarının, cezaevlerinin kolonya ve dezenfektan ihtiyaçlarını Türk Şeker olarak Fabrikamızda yapılan üretimle karşıladık.

ŞEKER FABRİKASINDAN YAYILAN KOKU VE ALINAN ÖNLEMLER
Korona virüs salgını nedeniyle, bütün ülkeler kapılarını kapattı. Kendi yağımızla kavrulmamız gerekiyordu. Acil Eylem Planında ise dezenfektan üretilmesi gerekiyordu. Bu nedenle Genel Müdürümüzün kararlı tutumu ile Alkol üretim kapasitesini artırdık. Kokunun büyük sebebi ne hazin ki Alkol üretimi. Fakat biz önlemlerimizi alarak günde 4 defa koku giderici ilaçlar kullanıyoruz. Halkın şikâyetlerini ve hassasiyetlerini önemsediğimiz için geçmiş yıllara nazaran son 3 ayda kullandığımız koku giderici miktarını en az 10 kat artırdık. 
Küspelerden şikâyet geliyor ancak eskisi gibi açıkta dökme olarak değil, Ambalaj içinde paketli. Korona virüs sürecinden ötürü küspe satışı menfi etkilenmiş olsa dahi kokunun asıl kaynağı küspe değil. 
Elimizdeki verilere göre geçmiş yıllarda çamur havuzlarından çıkan koku bu senenin 5 katı fazla. Koku ölçüm raporlarında son 10 yıla bakıldığında en iyi değerler bu yıl elde edilmiş durumda. Koku ile ilgili önemli çalışmalar yaptık. Yapmaya devam edeceğiz, bu konuda kimsenin şüphesi olmasın. 

MİLLİ GURURUMUZ ŞEKER FABRİKASI
1933 yılında 1000 ton/gün kapasite ile kurulmuş fabrika bugün günde 8500 ton pancar işleme kapasite ile çalışıyor. Bugün en donanımlı ve teknolojik fabrikaların başında geliyor. 
Eskişehir halkına ciddi bir istihdam ve katma değer sağlıyor. 
İnsan sağlığı için olumsuz maddeler içeren glikoz şurubu, mısır şurubu benzeri tatlandırıcılar yerine, halkımıza sağlıklı pancar şekeri üretiyoruz.
Şeker pancarından sadece şeker üretmekle kalmayıp, hayvancılıkta önemli olan küspe ile yem ve besi sanayine de katkıda bulunuyoruz. 
Halihazırda sadece 3 şeker fabrikası Alkol üretimi yapıyor. Bu üç fabrikadan kamu olarak sadece Eskişehir Şeker Fabrikası üretim yapmakta ve biz bununla gurur duyuyoruz. Eskişehir halkının da bu fabrika ile gurur duyduğuna inanıyorum. 

Genel Müdürümüz Mücahit Alkan Beyefendinin öncülüğünde Korona virüs salgınında Türkşeker ve Eskişehir Şeker Fabrikası olarak elimizden gelen desteği üretim yaparak verdik ve vereceğiz.
En önemlisi de bu fabrika; Atatürk'ün bizzat yerini belirlemiş olduğu ve kurulmasını istediği asırlık çınar olarak nitelendirdiğimiz bir milli değerimizdir.  

Bilelim ki, milli benliğini bilmeyen milletler başka milletlerin avıdır"dedi.
Şeker Mahallesi muhtarı Canan Arı ise, "şahsım ve mahallem adına duyarlılığınız ve hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum"dedi.
 

Editör: TE Bilişim