Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve Eskişehir Tanıtım Grubu (ETG) işbirliğinde “Eskişehir Tanıtım Ödülleri” 26 Şubat’ta Eskişehir’de gerçekleştirilecek. Ödül törenin de İnan Kıraç için bir de Vefa Programı yapılacak.

ESO’da gerçekleştirilen ödül töreni bilgilendirme toplantısında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, “Odamız ve Eskişehir Tanıtım Grubu ile önümüzdeki hafta önemli bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Eskişehir’in şehir dışında tanıtamıyoruz diye yakınıyoruz ama ETG bu açığı önemli oranda kapatıyorlar. Hep söylüyoruz sanayici aş ve iş peşinde diye. Bizde ESO olarak Eskişehir’in bütün platformlarda ve şehirlerde en iyi tanıtımını yapmak için çalışıyoruz” dedi.   

Sanayiciler için önemli olan bir diğer konunun da yatırımcılar bulabilmek olduğundan bahseden Kesikbaş, Eskişehir sanayisini genişletebilmek için diğer şehirlerin entelektüel bilgi birikimlerinden faydalanmak gerektiğini ve bu konuda çalışmalar yaptıklarını bildirdi. Kesikbaş, “Sanayide olduğu kadar kültürel kapsamda da Eskişehir’in tanıtım çalışmalarında ETG ile öncü olmayı hedefliyoruz. Bu sene ödül törenini Eskişehir’de gerçekleştireceğiz ve Sayın İnan Kıraç bizlerle olacak. Eskişehir’i tüm Türkiye’ye hem sanayisi hem de kültür yapısı için tanıtma gayretimiz sürecek. ESO bundan sonra her yerde olacak. Biz bunu misyon olarak belirledik her yerde yaygınlaştıracağız” diye konuştu. 

Eskişehir markalaşacak

ESO’da gerçekleştirilecek olan toplantının detayları hakkında bilgi veren Eskişehir Tanıtım Grubu Başkanı Orhan Arat, “Geleneksel olarak yapılan Eskişehir Tanıtım Ödülleri’nin 6.sını, 26 Şubat Salı günü ESO salonunda yapacağız. Ödüllerin amacı şehrin tanıtılması ve markalaşmasıdır. Ayrıca kentin geleceği için doğru proje ve uygulamaların desteklenmesi, kişi ve kurumların ilimiz için cesaretlendirilmesi, fikir alışverişi yapabilecekleri ortak zeminler oluşturma hedefindeyiz. Ödüller ile paydaşlar arası iletişimin kuvvetlendirilmesi, öngörülen etkinlikle konu üzerinde çalışanlar ile kent yöneticileri ve kanat önderlerini,  STK’ları, tüm araştırmacılar ve kentin geleceğine yön verecekler çevreleri buluşturmak istenmektedir” şeklinde açıkladı. 

Ödülün sahibini bulması için gerekli değerlendirilmenin jüri tarafından yapılacağını belirten Arat, “Değerlendirmede 7 ortak kriter etkili olacak. Bunlar sırası ise şöyle; toplumsal fayda/ hedef kitle sayısı, ülke ve şehre katkısı, koruma bilinci, etik değerlere sahip çıkma, özgünlük, yenilikçilik, sürdürülebilirlik, kamuoyunda sosyal medya ve basın organlarında yer alması.”

Bu sene Onur Ödülünü İnan Kıraç’ın alacağını söyleyen Arat,  “İnsanlar hayattayken onlara vefa ödülleri vermek istedik. ESO sayesinde bu sene toplantıyı Eskişehir’de gerçekleştireceğiz bunun için ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş’ın büyük oranda katkısı oldu. Programı Eskişehir’de gerçekleştirmek bizi önemli derece onurlandırdı. Bundan sonraki dönemlerde Eskişehir için ESO’nun desteği her zaman arkamızda olacak biliyoruz. Sayın Celalettin Bey, ESO Başkanı seçildikten sona etkinlikleri artırdı, yazılı basın ve Türkiye gündeminde Eskişehir ve sanayisinin olması dışarda yaşayan Eskişehirliler olarak bizleri çok fazla gururlandırıyor. Bu anlamda kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Hep beraber daha büyük daha güzel programlar yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim