OHAL uygulamasının, kaldırıldığını hatırlatan Tümsiad Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz, OHAL'in kaldırılmasının ekonomiye katkısı olacağını söyledi.

Uygulamanın kaldırılmasıyla birlikte yabancı yatırımcıların daha güvenle Türkiye'de ekonomik girişimlerde bulunabileceğini belirten Engiz, “İç ticarette bir sorun yok ve OHAL'ın kaldırılmasının global açıdan ülkenin imajına olumlu yansıyacaktır” dedi.

Kararı doğru bulduğunu ifade eden Engiz şunları söyledi:

" OHAL'ın ilanı vatandaşı , sanayiyi ve ticari yaşantıyı ilgilendiren bir durum değildi. Tamamen dönemin şartlarına göre alınmış, terörle daha etkin bir mücadele etmek için ilan edilmişti. Tabi ki biz bunun böyle olduğunu biliyoruz ama dış piyasada bunun adının OHAL olmasını ister istemez yabancı yatırımcıda endişe oluşturuyordu. Şimdi umuyoruz ki o etki azalacak ve buna zamanla şahit olacağız.Doğal olarak yurt dışından bakınca OHAL'ın kalktığını görmek dış yatırımcıya daha da güven verecek ve ülkemizin dahada fazla yatırım alacağını göreceğiz.Kaldırılması yerinde bir karardır ve ekonomimize olumlu yönden katkısı olacak. Hatta bunun döviz kurlarınada olumlu yansıyacağını düşünüyorum.İthalat ve ihracat yönünde güzel günler bekliyor ve bunlarıda fazlasıyla hissedeceğiz.

DIŞ PAZARDA DAHA GÜVENLİ

Dış yatırımcı OHAL olan bir yere gelmek istemiyordu en büyük sorunu buydu OHAL'ın yoksa ülke genelinde bir sorun teşkil etmiyordu ama dışarıdan bakıldığında yurt içindeki sanayiciye olumsuz gözle bakılıyordu. OHAL olan bir yerde sorun vardır diye düşünen yabancı sıcak para sokmak istemiyordu.Yatırımcılar ve yurt dışından yatırım yapmak isteyen insanlar bu konuya çok dikkat ederler. Ülkemizdeki güven ortamı onlar için önemli. Ekonomide bazı konularda dışa bağlı hareket ettiğimiz için sürekli yurt dışından yatırımcıya ihtiyaç duyuyoruz. OHAL'in kalmasında sonra yurt dışı pazarına daha fazla özgüven gelecektir. Bu sayede yabancı yatırımcıyı ülkemize daha rahat çekeriz. İthalat ve ihracat konusunda ülkenin daha güvenli ve daha rahat sonuca ulaşacağını zamanla göreceğiz".

Editör: TE Bilişim