Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay’ı ağırladı. Ziyarette, EOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Ayva, Denetim Kurulu Üyesi Samet Özkaya ve EOSB Müdürü Erhan Tatar da yer aldı.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyetleri ve hayata geçirdiği projeler hakkında Mv. Prof. Dr. Günay’a detaylı bilgi veren Başkan Küpeli, EOSB Yönetim Kurulu’nun yakalamış olduğu sinerji ile hedeflediği projeleri hayata geçirdiğini vurguladı. Sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücüne ulaşmak için hayata geçen Özel Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Makine Teknolojileri bölümünde 100 öğrenci ile eğitim öğretime başladığını belirten Küpeli, okulun önümüzdeki yıllarda Elektrik elektronik, Metal teknolojisi, Endüstriyel otomasyon ve Plastik teknolojisi bölümlerinde 900 öğrenci kapasitesi ile eğitim öğretime devam edeceğini vurguladı.

 Küpeli sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gençlerimize organize sanayi bölgelerinin sadece fabrikalardan oluşmadığını ve burada bir hayat olduğunu göstermek amacıyla Yaşam Parkı projemizi de hayata geçiriyoruz.  Bizim bölgemizde işsizlik yok, nitelikli insan gücü ihtiyacı var. Öğrencilerimizin bölgemizde kalması ve üretime katılmalarını amaçlıyoruz. Öğrencilerimiz eğitimlerini sürdürürken fabrikalarımızda iş başı eğitimlerini de alacaklar ve nitelikli olarak mezun olacaklar. Gençlerimizi sanayiye teşvik etmek amacıyla pozitif ayrımcılık yapılarak hayatlarını kolaylaştırmanın da önemli olduğunu düşünüyoruz. ”

 EOSB’nin yabancı yatırımcılar için de önemli bir bölge olduğunu söyleyen Küpeli, yabancı yatırımcıların bölgemizi tercih etmesi için elimizden gelen her şeyi yaptıklarını,  çıkan engelleri aşmak için de yönetim kurulu olarak her türlü yolu denediklerini sözlerine ekledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Küpeli’nin gerçekleştirmiş olduğu sunumu ilgi ile dinleyen Mv. Prof. Dr. Günay, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyetlerini yakından takip ettiğini dile getirdi. EOSB’nin eğitim adına atmış olduğu adımların değerli olduğunu vurgulayan Günay “Her yıl ihtiyaçtan fazla mezun veriyoruz. Bunun yerine Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu sektörler ve geleceğin meslekleri belirlenerek, 50 yıllık planlar yapılmasının işsizliği düşüreceğini düşünüyorum. Arz ve talebe bakarak planlama yapmak ve etki analizini çıkarmak önemli” diye konuştu. Ülkemizde üretici için çok fazla teşvik olduğunu ancak bu teşviklerin de etki analizlerinin ortaya koyulması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Günay “Ülkemizde verilen teşvikler hedefe ulaşmada araç mı yoksa amaç mı? Bunu tespit etmek bizlere düşüyor. Bu konuda da çalışmalar sürdürülüyor. Ben teşviklerin bölgesel ve sektörel değil ürün bazlı olmasının daha etkili olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

EOSB’nin Eskişehir için üretimin merkezi olduğunu ifade eden Prof. Dr. Günay, sanayici ve üreticinin yaşadığı sorunları sürekli dinlediğini ve çözüm yollarını her platformda dile getirdiğini ifade etti.

Editör: TE Bilişim