ESESOB Başkanı Ekrem Birsen,  Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden,  yapılandırılması konusunda  son günün 31.07.2018 Salı mesai saati bitiminde sona erdiğini belirterek esnafı uyardı.

“Maliye, SGK, Belediyeler gibi kamu kurumlarına olan, vergi, motorlu taşıtlar vergisi, trafik ve oto yol cezaları, SGK primleri, emlak vergileri gibi borçların yeniden yapılandırılarak ödenmesine olanak veren düzenlemeden borcu bulunan tüm esnaf ve sanatkarlarımızın yararlanmasını öneriyoruz” diyen Birsen şunları söyledi:

“Diğer taraftan, bilindiği gibi İmar barışı başvuruları 8 Haziran'da başladı. İmar barışı kapsamında;

Ruhsatsız yapılar için imar barışına başvurabildiği gibi, iskansız ve aykırılıkların yapıldığı yapılar için de imar barışına başvurulabiliyor. Bununla beraber, İskan alındıktan sonra konutun ticari kullanıma yada ticari kullanımın konuta dönüştürülmesi halinde de imar barışına başvurularak yapı kayıt belgesi alınabiliyor.

Bu kapsamda işyerini mesken özellikli gayrimenkulde açan, işleten veya bu tip yerleri kiralayarak faaliyet gösteren, ancak faaliyet gösterilen yerin işyeri olmaması nedeniyle ruhsat alamayan esnaf ve sanatkarlarımızın, 31 Ekim 2018 tarihine kadar imar barışı kapsamındaki müracaatlarını yaparak gerekli düzenlemeleri gerçekleştirmelerini önemle hatırlatıyoruz.

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ve imar barışı kapsamında ayrıntılı bilgi almak isteyen esnaf ve sanatkarlarımız, birliğimize, bağlı oldukları odaya ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına başvurarak bilgi talebinde bulunabilirler.”

Editör: TE Bilişim