Eskişehir ekonomisine önemli katkılarsağlayacak olan “Yaratıcı Endüstriler Serbest Bölgesi” kurulması konusunda Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü ile ATAP A.Ş. arasında bir toplantı gerçekleştirildi.

Telekonferans yöntemiyle gerçekleşen toplantıyaSerbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım Hizmetleri Genel Müdürü Emel Emiroğlu, Genel Müdür Yardımcıları Mukaddes Nur Yılmaz ve Hacim Kosaoğlu, Daire Başkanı Ali Bayraktar ile Eskişehir OSB Başkan Vekili ve ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Metin Saraç, ATAP A.Ş. Genel Müdürü Ali İhsan Karamanlı, Yönetim Kurulu Danışmanı Dr. Sedat Telçeken, Proje Danışmanları Atila Akkaş ve Zübeyde Solak katıldı.

Gerçekleşen toplantıya ilişkin konuşan EOSB Başkan Vekili ve ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Metin Saraç, “Yaratıcı Endüstriler Serbest Bölgesi” ile Eskişehir’de bir ekosistem oluşturarak yerli firmaların bu alana yatırım yapmalarını sağlamayı, enönemlisi ise bu alanda dünyanın önde gelen büyük dış yatırımcıları Eskişehir’e çekmeyi planladıklarını aktardı.

“Şehir olarak sektöre yatırım yapmak mecburiyetindeyiz”

Saraç, Eskişehir olarak yaratıcı dünyadaki endüstri sektöründe daha fazla yer almak istediklerini belirterek şunları söyledi: Eskişehir ve ülkemize yapılacak olan İhtisas Serbest Bölgesi için, Eskişehir OSB ve ATAP olarak çalışmalarımızın bakanlığın yönlendirmesi ve görüşüyle hayat bulmasını arzu ediyoruz. Özellikle, animasyon, oyun, grafik, sinema, yazılım gibi yaratıcı endüstriler ile ülkemizin ihracat kapasitesinin arttırılması konusunda önümüzde güzel fırsatlar var. Son yıllarda yaratıcı endüstriler sektörü zenginlik ve katma değer anlamında geleneksel sektörlerin önüne geçti. Sektöre yatırım yapan şirketler, ülkeler  genişleyen pastadan  ciddi anlamda pay alıyor. Bu noktada biz şehir ve ülke olarak sektöre yatırım yapmak mecburiyetindeyiz. Yakın bir zamanda Zynga'nın ülkemizde Peak ve Rollic firmalarının 2 milyar dolara satın alması bizleri heyecanlandırarak, bu noktada Eskişehir'e böyle bir ihtisas serbest bölgesinin açılması konusundaki inancımızı doğrular niteliktedir.”

Saraç,“Yaratıcı Endüstriler Serbest Bölgesi” kurulması konusunda inceleme ve çalışmalar yapmak üzerebakanlık yetkililerini Eskişehir'e davet ettiklerini aktardı.

“Eskişehir bizim için önemli bir kent”

Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım Hizmetleri Genel Müdürü Emel Emiroğlu ise,“Eskişehir 3 üniversiteye sahip bir şehir. Bir eğitim kenti olmasının yanı sıra sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı çok güçlü. Bakanlık olarak Eskişehir’i çok önemsiyoruz.  Eskişehir, yüksek nitelikli teknoloji amaçlayan üretim çiftliklerini barındıran ihtisas serbest bölgesi adayı olabilir. Geçmişte yapılan fizibilite raporunda belirtilen aday serbest bölge alanlarını yerinde görmek ve çalışmayı detaylandırmak için bir ATAP A.Ş. Ziyaretini önemsiyoruz" dedi.

Toplantıda kurulması düşünülen serbest bölgenin detayları konusunda taraflar arasında görüş alışverişinde bulunuldu.

Editör: TE Bilişim