Yatırım, doğası gereği kartopu yuvarlamaya çok benzer. Büyük bir kartopu elde etmek için önce küçük bir tanesini top haline getirmeli ve uzun süre karda yuvarlamalısınız. Dahası, topak ne kadar büyük olursa, kar yüzeyine o kadar çok yapışır ve boyutu o kadar hızlı büyür. Bileşik faizin sermaye ile gücü, yaklaşık olarak aynı prensipte çalışır ve onu yıldan yıla arttırır.

Çocukların büyük bir kartopuna ihtiyacı varsa, onu küçük kartopundan alıp yuvarlarlar. Yetişkinler çok fazla sermayeye ihtiyaç duyduklarında, bazı nedenlerden dolayı onu küçükten oluşturmayı reddederler ve paranın gökten düşmesini beklemeye devam ederler.

Yatırıma başlamak çok fazla sermaye mi gerektirir?

"Yatırıma başlamak çok fazla sermaye gerektirir" sözü insanlardan duyulan en popüler yanılgılardan birisidir. Bu durum genelde yatırım konusunda hiçbir şey yapmak istemeyen kişilerin sığındığı bir bahanedir. Bu bahane ile birlikte hiçbir şey yapmadan yılların boşa geçmesi söz konusu olacaktır.

Bu kapsamda ele alındığından insanların ilk etapta kazandığından daha az harcamayı öğrenmesi gerekecektir. Bu duruma alışılmadan kesinlikle yatırım yapılması ve bu yatırımdan gelir elde edilmesi beklenmemelidir. İlk olarak gelirlerinizi düzgün bir şekilde koordine etmeyi başarmanız gerekecek ve harcamalarınızı kontrol altında tutmayı öğrenmelisiniz.

Yatırım yapmak için ilk olarak harcamalarınızdan arttırdığınız tutarları ilk kartopu olarak düşünerek hareket etmeniz gerekir. Bu sayede ilk adımdan itibaren giderek büyüyen ve büyüdükçe daha fazla kar elde edebileceğiniz devasa bir kartopuna sahip olabileceksiniz. Bu durum ilerleyen aşamadan kendiliğinden büyümeye devam eden ve bu sayede çok daha fazla kar elde edebileceğiniz bir durumun ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır.

Yatırımlarınızı hayata geçirirken aynı zamanda bankaların yatırım paketlerini de incelemelisiniz. Bu sayede önünüzü daha rahat görerek hareket edebileceksiniz. Özellikle çok küçük miktarlarda yatırım yapmaya başlamaktan çekinmemelisiniz. Çünkü ufak yatırımlar yapmak, hiç yatırım yapmamaktan daha iyidir. Bu sayede ilerleyen aşamalarda geriye dönüp baktığınızda ilk yatırım gününüzden çok daha ileri bir seviyede olduğunuzu rahatlıkla görebileceksiniz.

En ufak yatırım aracını kullanarak ilk yatırım faaliyetini gerçekleştirdikten sonra buradan elde ettiğiniz karı da ekleyerek yeni yatırım seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Bu sayede kartopunuzun büyüdüğünü ve artık kendiliğinden gelir getirebilme durumunu kazandığını rahatlıkla görebileceksiniz.

En kısa sürede nasıl çok para elde edilir?

Sıradan bir insanın bir anda zengin olmasının birkaç farklı yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan ilki banka soymaktır. Bu durumda çok büyük riske girmiş olmakla birlikte, başarılı olmak hele de buradan elde edilen parayı polislere izinizi kaybettirerek harcamaya devam etmek imkansızdır. Bu durumun yaşanması neredeyse imkansız gibi bir şeydir.

Bununla birlikte piyango, ya da diğer şans oyunlarını kazanma durumu da olabilir. Fakat bu durumda güneşli bir havada başınıza yıldırım düşme olasılığından daha az olacağı için imkansıza yakın bir durumdur. Ayrıca bu gibi şans oyunları sadece bir kaç kişiye güldüğünden dolayı genel anlamda yatırımı yönlendirmenin bir şekli olarak kabul edilmeyecektir.

Ayrıca miras kalarak da çok hızlı para elde etmeniz mümkündür fakat bunun içinde çok zengin olan yakın bir akrabanızın ölmesi gerekecektir. Bu durum da yine her insanın elde edebileceği bir olasılık olmayacaktır. Ayrıca mirasçıların fazla olması da yine elinize geçecek paranın boyutunu değiştirecektir.

Tüm bu durumların olası olması, neredeyse imkansızdır. Bundan dolayı insanların kendi yatırımlarını kendileri yapması gerekmektedir. Enteresan bir durum olma ve sizin birden para bulma durumunuz oldukça zor olacağından dolayı kendi göbeğinizi kendinizin kesmesi gerekecektir. Bunun için az sermaye ile yapılabilecek iş fikirlerini araştırmalı ve bu konuda destek sağlayan uzmanlara kulak vermelisiniz.

Özellikle az sermayeniz bulunuyor ve bunu nasıl değerlendireceğinizi bilmiyorsanız mutlaka bir uzmandan tavsiye alarak yolunuza devam etmelisiniz. Bunun için ne kadar az sermayeniz olduğunu göz önünde bulundurmadan ve kararlı bir şekilde işlemler yapmayı kendinize görev edinmelisiniz aksi takdirde gerektiği gibi karar alamazsınız.

Bununla birlikte bu işin temeli olan tecrübeyi ve önseziyi göz ardı etmemeniz gerekecektir. Yatırımlarınızda bu adresteki gibi bir yatırım aracı karşılaştırma sitelerinden yardım almanız aynı zamanda kazanç oranınızı da doğrudan etkileyecektir. Bu platform sayesinde yatırım araçlarını daha kolay değerlendirebilecek ve ilerleyen seviyelerde yatırımların nasıl yönetileceğini daha net anlamaya ve işlem yapmaya başlayacaksınız. Bu konuda elde edilen deneyimlerin size aktarılması ve yatırımlarınıza yön verilmesi sayesinde çok karlı işlemler yapabileceksiniz.

İnsanlar genellikle yatırımların yapıldığı ilk etapta elde edilen karın küçük olduğundan şikayet ederler. Bu durum genel şartlar göz önünde bulundurularak ele alındığında yatırımın küçük olmasından dolayı karında küçük olabileceği gerçeği göz ardı edilebilmektedir. Şunu unutmamak gerekir ki, yatırım konusunda ortaya koyulan sermayenin ne kadar büyük olduğu, aynı zamanda elde edilebilecek karın da o kadar fazla olacağına işarettir. Bunun aksi durumlarda mümkündür. Fakat herkesin başına gelebilecek bir durum olmadığından dolayı bu durumun kabul edilmesi oldukça önemlidir.

Yapılan yatırımların bir anda değerlenmesi ve 1’e 100 vermesi durumu yaşanabilmektedir. Bununla birlikte çok olası olmayan bu durumun herkesin başına gelebilmesi de oldukça zordur. Bundan dolayı daha çok herkes tarafından kabul edilebilecek durumlar incelenmektedir. Özellikle bir yatırım aracına yatırdığınız miktara bağlı olarak gelir elde edebileceğinizi unutmamalısınız. Mesela 1000 TL yatırmış olduğunuz bir yatırım aracından %10 kar elde etme durumu ortaya çıktığında burada ki net karınız 100 TL olacaktır. Fakat aynı işleme 10.000 TL yatırdığınızı düşünürsek o zaman aynı işlemden elde edeceğiniz kar da 1000 TL olacaktır. Bu durum da ne kadar fazla miktarda yatırım yapıyorsanız aynı oranda kar oranınızın da artacağını bilmelisiniz.

Editör: TE Bilişim