Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan ve mesleki eğitimler veren, Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi (MEGEM) Eskişehir sanayisine güç katmaya devam ediyor. “Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm Operatörlüğü”, “CNC Tezgâh Operatörlüğü” ve “Kaynak Operatörlüğü” alanında eğitim gören 30 kursiyerden 21’i henüz mezun olmadan iş sahibi oldu.

Büyüyen Eskişehir sanayisinin yüksek teknolojiye dayalı yetişmiş teknik ve kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) bünyesinde kurulan ve mesleki eğitimler veren Mesleki Edindirme ve Geliştirme Merkezi’nde (MEGEM) mezuniyet heyecanı yaşandı. 320 saat süren eğitimlerin sonunda “Kalite Kontrol ve Boyutsal Ölçüm”, “CNC Tezgâh Operatörlüğü” ve “Kaynak Operatörlüğü” eğitimlerini başarıyla tamamlayan 30 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleşen törene; Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Başkan Vekili ve MEGEM A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, Özel EOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rahmi Özyiğit müdür yardımcıları ve MEGEM eğitmenleri katıldı.

Sanayimizin sizlere çok ihtiyacı var

Sertifika töreninde konuşan Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli,Bugün mutluluklarımızdan bir tanesine daha şahit oluyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri “sürekli eğitim eğitim dedik” ve eğitime çok büyük önem verdik. Ne mutlu ki bu gayretlerimiz karşılıksız kalmadı. Öğretmenlerimizin destekleriyle hem öğrencilerimizi hem de sizler gibi meslek sahibi edindirmeye çalıştığımız gençlerimizi bu eğitim kurumlarında görmek bizi gerçekten mutlu etti. Ne mutlu ki bugün artık sizde elinde altın bileziği olan kişilerden biri oldunuz. Sanayimizin sizlere çok ihtiyacı var. Eskişehir sanayimizin oldukça güçlü bir nitelikli iş gücü var. Bu ordu sizlerle daha da güçlendi” dedi.

21 kursiyer mezun olmadan iş sahibi oldu

Eğitim aşamasındayken 21 kursiyerin iş sahibi olduğunu söyleyen Başkan Küpeli, “Bundan önce yaptığımız eğitim programların sonunda tüm kursiyerlerimiz işe yerleştirildi. Sizin gibi meslek sahibi olan arkadaşlarımız sanayicilerimizin özellikle aradığı çalışanlar. Bizim amacımız nitelikli personel yetiştirmek, sanayicimize yardım etmek ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak. Bu dönem de henüz eğitim aşamasındayken 21 kursiyerimizin iş sahibi olduğunu görmek bizleri son derece mutlu etti. Hepinizi göstermiş olduğunuz başarıdan dolayı kutluyorum ve iş hayatınızda başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere mezuniyet sertifikaları verildi.

Editör: TE Bilişim