Anadolu Üniversitesi Maliye Kulübü, Vergi Dairesi Başkanlığı ile Eskişehir Serbest Mali Müşavirler Odası (ESMMMO) tarafından üyelerine yönelik yeni bir eğitim semineri düzenlendi. Odaya ait çok amaçlı salonunda başlayan “e-belge dönüşüm süreci” konulu seminerin açılışında konuşan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Neşet Ertoy, Yeni yıla yeni uygulamalar ile gireceklerini hatırlattı.

 Meslektaşlarının yeni uygulamaya hazır olduklarını ifade eden oda başkanı Ertoy “2018 cirosu 10 milyon olan mükellefler bu yılın başından itibaren e-fatura-arşiv fatura ve e-deftere,2018-2019 cirosu 5 milyon lira olanlar 01 Temmuz 2020’den itibaren e-fatura ve e-arşiv faturaya, 01 Ocak 2021’de e-deftere tabi olmak zorundadır. Hal kayıt sistemine bağlı sebze, meyve tüccar ve komisyoncular  gibi bazı sektörler 01 Ocak 2020 tarihinden itibaren e-fatura-arşiv fatura-müstahsil makbuzu ve e-defter uygulamalarının tamamına geçmek zorundadır” dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Canatay Hacıköylü, Mali Müşavir Selçuk Gülten ile Vergi dairesi Grup Müdürü Hüseyin Acar, sektörel konularda yapılan değişiklikler ve yeni uygulamalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Eğitim semineri üyelerin yönelttiği soruların uzmanlar tarafından cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Editör: TE Bilişim