Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir Şube Başkanı Ali Engiz ekonomik sıkıntıyı en az zararla kapatmak için yerli üretime önem verilmesini ve yerli ürünlerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Ekonomik kriz dünyanın birçok ülkesini etkilediği gibi yatırımcılara kaliteli üretin tüketicilere de yerli tüketim çağrısında bulundu. Yerli üretime destek verilmesi gerektiğini ve milli gelirim artırılması için çeşitli alanlara para akışı sağlayacak çeşitli alternatif kaynaklar sağlamalıyız.

Engiz, açıklamasında şu satırlara yer verdi: “Daha önce söylediğimiz gibi ekonomik savaşlar başlıyor. Sadece Türkiye değil tüm dünya ile alakalı bir sorun. Peki, ne yapmamız lazım kendi içimizde kendi kendimizi desteklemeli israftan uzak durmalı kendi içimizde plânlar yapmalıyız. Ülkemiz çok güçlü bir ülke hedefleri olan ve Dünyada söz sahibi ve daha güçlenerek büyüyen bir ülke bununla birlikte büyük dünya kuruluşları planlarını ülkemiz üstüne oynamaktadır. Şehrimiz içinde aynı şeyler söz konusu harcamalarımızı dikkatli yapmalı ve israftan kaçınmalıyız. Firmaların fırsat düşkünlüğü yapamamaları lazım milli ve manevi değerlerimizi unutmamalıyız. 15 Temmuz ruhu ortaya koyup birbirimize kenetlenmeliyiz üretici ve tüketici aynı ortak noktada buluşmalı yerli üretim ve yerli tüketime yönelmeliyiz.

Krizi ranta çevirmemeliyiz sanayide sağlık da turizmde akılcı ve kararlı adımlar atmalıyız. İş dünyası ortak noktada buluşmalı ve birbirini desteklemeli ve şehrin yerel yöneticileri buna destek olması gerekiyor. Daha önce belirttiğim gibi kimse fırsatçılık yapıp halkını ve milletini kazıklamamalı ki Ülkemiz ve milletimiz bu krizden büyüyerek çıkacaktır. Bu konuda devletimize ve milletimize olan güvencimizi vurgulamak istiyorum. Zor zamanda ortak paydada hep beraber hareket etmişizdir.”

Editör: TE Bilişim