Not: Söyleşinin tamamını videodan izleyebilirsiniz

Eskişehir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Serhat Aydın çalışmalarını ve projelerini Esgazete'ye anlattı.

Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Biriliği olarak yaptıkları çalışmalardan sözeden Aydın, “ Göreve geldikten sonra üreticilerimiz ile birlikte daha sıkı bir şekilde görüşerek sahaya indik üreticilerimizin eksik olan evrak işlerini tamamlayarak Buzağ desteği hak edilişlerini almalarını sağladık şu an onunla alakalı bir sıkıntımız yok” dedi.

Önceki yönetimden devrolan Damızlık Düve Yetiştirme projesini tamamlayarak  hizmete sunduklarını belirten Serhat Aydın, şunları söyledi:

“ Kısa bir süre sonra da bu projemizden üreticilerimize Damızlık Düve Dağıtımı yapacağız. Kısa bir süre olduğu için bu aşamalar da faaliyetimizi gösterdik bundan sonra da üreticilerimize  daha sık bir şekilde hizmet vereceğiz.

Tabii ki yeni projelerimiz var zaten bunu seçim esnasında üreticilerimize beyan etmiştik hala ettiğimiz beyanın arkasındayız bu projeleri tamamlayacağız. Bu projeler neler kısa başlıklar halinde anlatırsak ; bizim mevcut olan şu an damızlık düve yetiştirme merkezimiz de var olan düveleri üreticimize sunduktan sonra üreticimizde kaliteli hayvan yetiştirmeyi sağlayıp onlardan artık dişi hayvanları alıp o düve havuzunda kendi üreticimizin hayvanlarını yetiştireceğiz yani yerli ve milli bir düve havuzu olacak bu da milli kalkınmanın açıklamasıdır. Üreticimiz den dişi hayvanı alacağız orada büyütüp gebeleştirip başka üreticilerimizin  kooperatiflerin süt birliklerinin ihtiyaçlarını tamamlayacağız  ya da çeşitli illere buradan düve ihtiyacını karşılayacağız. Yani kenidi üreticimiz kazanmış olacak hatta bu tabii bu çok ileriki aşamalar da ama ben ümit ediyorum belki yurtdışına bile kendi üreticimizin hayvanlarını göndericeğiz.”

Editör: TE Bilişim