TCDD, Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında abonman bilet fiyatlarına yüzde 300’e yakın zam yaptı.

Yapılan zamdan en çok günü birlik Ankara'ya giden memurların ve öğrencilerin etkileneceği tahmin ediliyor.  Eskişehir-Ankara hattında çalışanların ve öğrencilerin tercih ettiği 30 günlük abonman bileti 624 liradan bin 687 liraya çıktı. Öğrenci abonman ücreti 509 liradan 960 liraya çıktı.

İnternet ve mobil satış kanallarına uygulanan yüzde 1,5 indirim kaldırıldı. Business vagondan bilet alacak tüm yolculardan indirimli/ücretsiz seyahat kartlarına bakılmaksızın business sınıf tam ücreti alınması kararlaştırıldı.

Devlet Demiryolları Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü Yolcu Taşımacılığı Dairesi, 30 günlük abonman biletine sahip yolcuların kullandığı şu hatlar için yüzde yüzün üzerinde zam yaptı. Yapılan zamlar şöyle:

Ankara-Polatlı 220 TL’den 877 TL’ye çıktı.

Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya 480 TL’den bin 687’ye çıktı.

Polatlı-Eskişehir 352’den bin 260 TL’ye çıktı

Ankara-İstanbul 2 bin 100’den 3 bin 847 TL’ye çıktı

Zamların yanı sıra indirimler de kaldırıldı.

YHT’lerde halen uygulamada olan ekonomi sınıfın belirli bir oran fazlası ile ücretlendirilmekte olan business sınıfta tüm ticari indirimler ve ücretsiz seyahat hakkına sahip yolculardan alınan mevki farkı ücretleri kaldırıldı.

Business vagondan bilet alacak tüm yolculardan indirimli/ücretsiz seyahat kartlarına bakılmaksızın business sınıf tam ücreti alınacak.                                                

                                                   

Editör: TE Bilişim