1923 yılı, yer Konya…

“Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadını kadar emek verdim, diyemez. Erkeklerden kurduğumuz ordunun, hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur, kış demeyip, cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakâr, o ilahi Anadolu kadını olmuştur. Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim”  demiş, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk.

2020 yılı, yer Dünya...

Dil, din, ırk, yaş, cinsiyet ayırımını kenara bırakıp, sadece insan olarak, gezegenimizi nasıl daha yaşanılası hale getirebiliriz? Bunun mücadelesini verelim. El ele, yan yana, can cana…

Dünyada ve ülkemizde, sivil toplum kuruluşları, resmi kurumların dışında bağımsız faaliyet gösteren, gönüllülük esasına dayalı platformlardır. İşte bunlardan biri de, şehrimizde bulunan Eskişehir Kent Konseyi. Başkanlığını; geçmişten günümüze doğru gidersek; 2009-2011 Kazım Kurt, 2011-2014 Nadir Suğur ve 2014- halen, tam bir kent gönüllüsü Nuray Akçasoy yapmaktadır.

Konseyimiz; ortak akıl ve bilinç ile hareket ederek, kentimize ve geleceğimize sahip çıkmak adına, her kesimi kapsayan çalışmalarıyla hizmet vermektedir. Konsey çatısı altında bulunan Kadın Meclisi, yakın zamanda 6. Dönem Genel Kurul seçimini gerçekleştirdi.                                                                                                                                                                                                                                                         

Sonrasında, Kadın Meclisi Başkanı seçilen Zuhal Edizkan Şen ve Yürütme Kurulu üyeleri, 5. Dönem Başkanı Sühendan Koparal ve Yürütme Kurulu üyelerinden devir aldıkları gönüllü görevlerine tüm hızıyla başladı. Sayın Şen ve Yürütme Kurulu Üyeleri, her biri kendi kulvarlarında bilgili ve tecrübeli kadınlardan oluşuyor. Gülcan Güleç,  Elif Gürsoy,  Nazmiye Özenbaş Boydağ,   Füsun Curaoğlu, Deniz Şengezer, Eylem Karacasu, Selma Güder, Elif Gürkaynak, Derya Can, Nejla Kıncal, Meltem Karakaş, Nazife Yenen, Senem Nalbantoğlu, Zehra Zeydan, Senem Büyükavcı, Adalet Sezer Özbunar ve Ebru Ergut.

Eskişehir’de yaşayan kadınların, kent yönetimi ve sosyal yaşamdaki rolünün güçlendirilmesi, kentin sürdürülebilir gelişmesine katkı sağlayacak politikalar yaratılması,  ilgili kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile koordineli çalışmalarda çözüm odaklı aktif katılım sağlamak gibi amaçlar ile yol haritası belirleyen Kadın Meclisi; şehrimizden Türkiye’ye örnek olacak projeler geliştirme konusunda  oldukça iddialı! Yapılması planlanan çalışmaların; sadece şehrin merkezi ile sınırlı kalmayıp,  tüm ilçelerin de dâhil edileceği bilgisini buradan vermek isterim.                                                                     Kadın Meclisi, Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ile birlikte, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e nezaket ziyaretinde bulundu. Sohbet sırasında, kentimiz ile ilgili yapılan konuşmalarda,  hayata geçirilebilecek projeler de üretildi. Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Büyükerşen;  “Eskişehir Kent Konseyimiz gerek çalışma grupları ile gerekse meclisleri ile şehrimiz ve hemşehrilerimiz adına verimli çalışmalarda bulunuyor. Sizleri de tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.