Eskişehir Elektrikçiler Odası Başkanı Cafer Adıgüzel, Esgazete'nin canlı yayın konuğu oldu.

Oda üyelerinin arasında; elektrik tesisatçıları, elektrik malzeme satıcıları, elektrik bobinajcıları, elektrik bakım onarım sektöründe çalışanlar olduğunu ifade eden Adıgüzel, ekonomik krizde en çok etkilenen mesleklerden birisi olduğunu söyledi.

Bir çok üyenin işyerini kapattığını belirten Elektrikçiler Odası Başkanı Cafer Adıgüzel, "kriz başlandığı ilk günden itibaren inşaat sektörü ve bizler etkilendik. Dolayısıyla biliyorsunuz biz elektik tesisatçısı olduğumuz için inşaatlarda elektrik tesisatı yapıyoruz inşaat durunca bizim işimizde durdu. Devam eden işlerimiz de bankalarda ki konut kredilerinin faizlerinin yükselmesi, banka faizlerinin yükselmesinden dolayı müteahhit arkadaşlarımız daire satamadı, onlar daire satamayınca tabi ki bu olay zincirleme bir olay. Dolayısıyla bizi de etkiledi tabi ki arkadaşımız daire satamayınca bize ödemesini yapamadı" dedi.

Elektriğin yaşamda çok önemli olduğunu ifade eden Adıgüzel, şunları söyledi:

"Elektrik demek bence çok çok önemli bugün elektrik en ufak bir hata canınıza mal olabiliyor yani müteahhit arkadaşlarımıza da buradan seslenmek istiyorum, işini verirken elektrikçi arkadaşlarımıza markalı malzeme kullanma konusunda uyarmalarını rica ediyorum dolayısıyla bizdeki elektrik işi en ufak bir hata götürmez bir insanın canına mal olur. Onun için birde ayrıca müteahhit arkadaşlarımızın işlerini verirken yetkili olan arkadaşlarımıza işlerini vermelerini önemsiyorum. Bir slogan vardır “bu gün yetkisiz elektrikçi can yitirir, yetkisiz elektrikçi iş bitirir” diye. Yani bizim mesleğimizde de yetkili olan yetkisiz olan arkadaşlarımız ehliyetsiz şoföre benzer. Nasıl yetkisiz bir kişi can yitiriyorsa, nasıl bir ehliyetsiz şoför kaza yapıyorsa bizim meslekte de böyledir. Tabi ki bu işlerinde kötü tarafı var."

Elektrikçiler Odası Başkanı Cafer Adıgüzel’in konuyla ilgili görüşlerini videoyu izleyerek öğrenebilirsiniz.