Bilgi işleme sürecinin yetersiz kaldığı durumlarda travmatik anılar bireyin tüm hayatını derinden etkileyen birer anıya dönüşmektedir. İşte bu anıların yeniden entegre edilmesi işlemine EMDR tedavisi denir. İstanbul EMDR tedavisi sunan Adel Danışmanlık, yaşam deneyimlerinden oluşan ruhsal bozuklukların travmatik kökenine inecektir.

Bireylerin çoğu, yaşam deneyimlerinin neden olduğu suçluluk duygusu, utanç, korku ve benzeri hisleri anlatmaktan çekinir. Ancak travmatik deneyimler, bireyin sandığından çok daha fazla ona zarar veriyor olabilir. İç dünyasının hayatında yarattığı güçlü etkiyi tam olarak farkedemeyen birey, sorunun kaynağına inemediği için problemi de çözemeyecektir. Bu noktada İstanbul’da EMDRalanında uzman kadrosu sayesinde sorunun köküne inecek olan Adel, yaşam deneyimlerinin yeniden kodlanmasını sağlayacaktır.

Pek çok ülkede terapistler tarafından başarıyla uygulanan EMDR tedavisi, bellekte kalan anıların gözden geçirilmesini ve yeniden işlenmesini sağlar. Psikodinamik ve davranışsal yöntemlerin etkin bir şekilde kullanıldığı EMDR tedavisi pek çok bireye farklı ruhsal problemler için uygulanabilir. Travmatik etkeni uzun yıllar önce yaşamış biri de, son birkaç ay öncesinde gerçekleşmiş bir olay nedeniyle EMDR tedavisi görmek isteyen de bu uygulamadan yararlanabilir.

İstanbul EMDR tedavi merkezi olan Adel Danışmanlık, 8 aşamalı ve üç yönlü protokolden oluşan bu uygulama sayesinde geçmişte yaşanan anıların yeniden işlenmesini ve duyarsızlaşmasını sağlar. Bu sayede bireyler gelecek sorunlarda geliştirdiği bakış açısını yönlendirerek daha olumlu davranışlar sergileyebilir.

EMDR protokolü; danışanın geçmişinin öğrenilmesi, hazırlık ve değerlendirme aşaması, duyarsızlaştırma evresi, yerleştirme, beden tanıma, kapanış ve yeniden değerlendirme süreçlerinden oluşur. Kısa süreli terapiler grubunda yer alan EMDR tedavisi sonucunda tüm danışanlar yaşadıkları sorunlarla baş etmeye hazır birer birey olacaktır. İstanbul EMDR merkezi Adel Danışmanlık, EMDR dışında depresyon, panik atak, anksiyete, sosyal fobi ve benzeri bireysel psikolojik rahatsızlıklarla çocuk ve ergen psikolojisi alanlarında da hizmet vermektedir.

Editör: TE Bilişim