Gıdadan, enerjiye yapılan zamların yanı sıra döviz kurundaki rekor artış vatandaşın alım gücünü yok ederken Eskişehirliler kahvehanelerde kendisini dinlemeye gelen CHP Milletvekili Utku Çakırözer’e dert yandı. Emekliler, gıdadan enerji giderlerine yapılan zamlara sitem ederken, “Artık geçinemiyoruz! Markete her gidişte fiyatlar artmış oluyor. Maaşlar zaten düşük, dayanacak gücümüz kalmadı” dedi. Çakırözer’in dinlediği başka bir emekli ise, “Torunum ziyaretime geldiğinde ona verecek harçlık bulamadığım için saklanıyorum” dedi. Çakırözer, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Anadolu’nun dört bir yanında emeklilerimizi, emekçilerimizi, çiftçilerimizi, işsizlerimizi, sendika ve sivil toplum örgütlerimizi dinliyoruz. Eskişehir’imizde de, Erzurum’da da, Kayseri’de de tüm kesimler perişan durumda!Özellikle emekliliremiz için en düşük emekli maaşı asgari ücrete endekslenmeli. Açlık sınırının altında kalan asgari ücret de yaşanılabilir seviyeye çıkartılmalı” dedi.

 “MARKETE HER GİDİŞTE FİYATLAR ARTIYOR, GEÇİNEMİYORUZ”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir’de farklı semtlerde kahvehanelerde yurttaşları dinledi. Yurttaşlar sıvı yağdan, şekere yapılan zamlardan dert yanarken, artık her şeyi gramla almak zorunda kaldıklarını söyledi.  Çakırözer’in dinlediği emekliler, gıda fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, “Markete her gidişte fiyatlar artıyor. Aldığımız maaşlar ortada. Geçinemiyoruz” siteminde bulundu. Başka bir emekli ise, artık torununa verecek harçlık bulamadığından dert yanarak, “Artık torunlar ziyarete geldiğinde gizlenecek yer arıyoruz. Çünkü torunlarımıza bir lira harçlık verecek durumumuz  kalmadı” dedi.

“TÜRK LİRASI PUL OLDU”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Anadolu’nun dört bir yanında Milletvekilleri ile vatandaşları dinlediklerini söyleyen Çakırözer, sadece Eskişehir’de değil Türkiye’nin her tarafından yurttaşın zamlar, artan gıda fiyatları ve enerji giderleri karşısında geçinemediğini söyledi.

İktidarın yanlış politikaları sonrasında dolar ve altın kurunun tarihi zirveleri gördüğüne dikkat çeken Çakırözer, Türk lirasının pula döndüğünü söyleyerek, “2002 yılında 1 gram altın 18.64 lira iken 2021’in Kasım ayında 660 liraları gördü. 1 Dolar 11 Türk lirası oldu. Tek adam iktidarının yanlış politiları sonrasında paramız pula döndü” dedi.

“84 MİLYONUN GELECEĞİ İÇİN HEMEN SEÇİM”

Yapılan çalışmalarda halkın yüzde 90’ının Türkiye’nin acil çözülmesi gereken sorunların başında ekonomik kriz, işsizlik ve geçim sıkıntısını gördüğünü dile getiren Çakırözer, “Sadece 9 ayda kredi kartı harcamaları yüzde 40 artmış. Nüfusun yüzde 75’i borçlu. Mutfaklardaki, ceplerdeki yangından haberdar olmayan Saray iktidarının ise ne zamlar ne de vatandaşın alım gücü umurunda değil. Emekli artık torununa verecek harçlık bulamıyor, markette gidemeyecek duruma geldi. En düşük emekli maaşı asgari ücrete endekslenmeli. açlık sınırının altında kalan asgari ücret yaşanılabilir seviye çıkarılmalı.Emeklinin, emekçinin, memurun, çiftçinin, esnafın, 84 milyonun geleceği için, bu kötü gidişatı durdurmak için hemen seçim” değerlendirmelerinde bulundu.

Editör: Mustafa YILDIRIM