Eskişehir siyaseti uzun süredir bir durağanlık içindeydi… AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay son dönemde özellikle ilçeler konusunda farklı gündemlerle karşımıza çıkıyor, zaman zaman güzel işlere imza atıyor.

AK Parti içinde yaşanan anlaşmazlıklar bu durağanlığın en önemli nedeniydi, ancak hepimizin bildiği gibi “Hareketin olmadığı yerde berekette olmuyor.”

CHP ve İYİ Parti vekilleri muhalefet görevini yerine getiriyor. İyi işler de ortaya koyuyor. Tabi ki yaptırım güçleri olmadığı için eleştiriler bir yerde tıkanıyor.

Siyasi parti gözetmeksizin her zaman söylüyorum, iktidar hangi partide ise yerel yönetimler de o partiden olmadıkça şehir için yeterli kalkınmadan bahsetmek mümkün değil…

Nitekim Eskişehir'in durumu da ortada. Yerel ve merkezi yönetimin tartışmaları yüzünden –burada kimin haklı kimin haksız olduğunu tartışmanın anlamlı olmadığını düşünüyorum. Çünkü sonuç ne olursa olsun, bu tür tartışmalarda tek kaybeden şehir oluyor- yıllarca şimdi burada sayamayacağım kadar çok sorun yaşadı ve maalesef çoğunlukla çözümsüz kaldı, sonuç: Her geçen yıl geriye gittik.

Son süreçte ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ile Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli Eskişehir'in dinamoları oldu.

Olaya geniş bir pencereden bakıyorlar.

Bu ikilinin yanına AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay'ı da eklemek istiyorum. Yaşanan bu boşlukta Günay, özellikle kent merkezi için de biraz daha sorumluluk alırsa Eskişehir için daha olumlu bir tablo oluşacaktır.

Eskişehir'in hastalığı birileri sivrilmeye başladığında eteklerinden hemen çekerler. İnşallah Günay bu süreci tecrübesi ve eğitim başarısıyla aşacaktır.

Bu siyasi engelleri aşmalı zira kentin birikmiş büyük sorunları var ve uzun süredir çözüm bekliyor...